Weer anderhalf ton cocaïne voor Antwerpen gestopt in Brazilië

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De douanediensten in het Braziliaanse Santos onderschepten de drugs op 10 september. In een container met kristalsuiker, bestemd voor Antwerpen, vonden ze 49 zakken met cocaïne, in totaal 1.482 kilo. De autoriteiten vermoeden dat de drugs via een ‘rip-off’ operatie zouden worden verzonden. Daarbij worden de drugs tussen bona fide lading verstopt. Volgens de Brazilianen gebeurde dat zonder medeweten van de officiële importeurs en exporteurs van de lading. 

Het openbaar ministerie in Antwerpen meldt vandaag dan weer een drugsvangst van 219 kilo in een loods op Kaai 234. De drugs waren ook afkomstig uit Brazilië en zaten ditmaal in een lading koffie. Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken, alsook de rol van het meldpunt www.Onzehavendrugsvrij.be.

Michiel Leen