Oud-schepen Philip Heylen binnenkort bestuurder haven Duqm

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Philip Heylen (links op de foto) was Antwerps schepen van cultuur voor CD&V tot hij in 2016 de overstap maakte naar de privésector. Heylen ging aan de slag bij de holding Ackermans & van Haaren. In die hoedanigheid is hij ook bestuurder bij Consortium Antwerp Port (Oman), waarin het Antwerpse belang in de haven Duqm verankerd zit. Het Antwerpse consortium heeft samen met de Omaanse overheid een 50/50-belang in het havenbedrijf van de Port of Duqm. Heylen wordt nu voorgedragen als bestuurder. 

Spectaculaire groei 

Duqm staat dezer dagen in de Belgische belangstelling. Heylen ging samen met havenbedrijf-CEO Vandermeiren (op foto derde van links) en Ackermans-CEO Jan Suykens (uiterst rechts) onlangs poolshoogte nemen in Duqm. Zo bezocht het gezelschap onder andere de in aanbouw zijnde nieuwe boardroom. “Intussen zijn we al tien jaar in de regio actief. De groei is spectaculair”, weet Heylen. “Voor investeerders is het een interessante plek. Oman heeft uitstekende relaties met de buurlanden en heeft de knowhow om verder te groeien. Er ligt intussen 2,2 kilometer kaaimuur, er wordt gewerkt aan de verdere uitbouw van een petrochemische cluster, het is kortom een regio met toekomst.”

Maandag 9 september werd in Brussel de aftrap gegeven van de campagne ‘Invest in Duqm’. Die campagne, een organisatie van het Omaanse overheidsorgaan Special Economic Zone Authority at Duqm (SEZAD), wil Belgische en Europese bedrijven verleiden tot investeringen en partnerships. Op woensdag 11 september doet het gezelschap Antwerpen aan voor een seminar voor geïnteresseerde investeerders. 

Michiel Leen