Marc Van den Broeck geeft fakkel door bij Trafuco

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De Wolf, die sinds 2006 de taken van commercial & projectmanager bij Trafuco waarneemt, is al enkele weken geleden tot CEO benoemd, maar dat werd niet aan de luide klok gehangen. Nu is het officieel.

“Het is niet uitzonderlijk dat een familiebedrijf een CEO aanstelt”, zegt Van den Broeck (foto). “Ik ben zestig geworden en het is logisch dat ik de continuïteit van het bedrijf voorbereid. Daarbij is een professionalisering van het management een belangrijk aspect.”

Van den Broeck, die voorzitter van de raad van bestuur blijft, trekt zich evenwel niet terug uit het bedrijf. “Ik blijf wel het gezicht van Trafuco en zal dan ook verder de contacten onderhouden met de key accounts. Ik wil mij meer toeleggen op het strategische en het financiële. Serge neemt het management en het dagdagelijkse beleid op, zodat ik meer tijd en energie kan steken in nieuwe ontwikkelingen. We hebben overigens enkele mooie projecten in de pijplijn, die de komende weken geconcretiseerd zullen worden. Trafuco blijft niet stilstaan, integendeel”, voegt hij toe.

Forse groei

Trafuco kende de afgelopen jaren een forse groei, van gemiddeld 9% per jaar. De onderneming, die nu een jaaromzet van 42 miljoen boekt en 350 medewerkers telt, groeide zowel organisch als extern, met onder meer de overname van Yentl Trans, de containertractie van XPO en de Belgische transporttak van Alfred Talke. Die evoluties werden mede mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van het investeringsfonds Down2Earth van Ivo Marechal, dat in 2015 een minderheidsparticipatie nam.

Serge De Wolf

Serge De Wolf is geen onbekende in de wereld van het tanktransport, de corebusiness van het bedrijf uit Schelle. Voor hij commercial & projectmanager bij Trafuco werd, was deze ADR-specialist al CEO en general manager in de Benelux van de Franse groep Samat en van Transport Coulier uit Hamme (dat medio de jaren 1990 overgenomen werd door Samat).

Philippe Van Dooren