Douane Hamburg onderschept opnieuw anderhalve ton drugs voor Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De douane onderschepte begin deze maand 4,5 ton cocaïne in de haven van Hamburg, bestemd voor Antwerpen. Nu werden daar in totaal 1.575 pakken samengeperste cocaïne gevonden, weer bestemd voor Antwerpen. Ze waren verpakt in 64 sportzakken, verstopt tussen de deklading tabak. De drugs hebben een straatwaarde van 350 miljoen euro.

Draaischijf

Antwerpen blijft hiermee duidelijk een draaischijf voor de cocaïnetrafiek. In 2017 werd in de Antwerpse haven in totaal 45 ton cocaïne onderschept. België was daarmee koploper in Europa. Vorig jaar ging het om ruim 50 ton en ook dit jaar begint de teller aardig op te lopen. Ondertussen worden de drugs steeds meer onderschept bij tussenstops in andere havens of in de haven van vertrek.  

Koen Heinen