Koellogistieker STEF verdubbelt capaciteit transportsite in Saintes

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

STEF België is een onderdeel van de gelijknamige Franse groep. De transportsite in Saintes, op 25 kilometer van Brussel, is een gekoelde site (+2 °C/+4 °C). Volgens de groep verhoogt de efficiëntie tussen de nationale en Europese transportactiviteiten dankzij de uitbreiding, met de mogelijkheid voor gekoelde opslag.

“Deze uitbreiding bevestigt onze positie als referentiespeler in het transport en de logistiek van verse voedingsproducten in België. Ze stelt ons in staat om nog flexibeler en competitiever in te spelen op de dagelijkse behoefte van onze klanten”, zegt Gauthier Morel, algemeen directeur van STEF België.

Vier sites

STEF telt vier sites in België waarvan een in Brussel voor stadsdistributie, twee in Saintes (een transportsite en een logistieksite) en een logistieksite in Courcelles. Alles samen werken daar vierhonderd mensen.

De Franse groep telt ongeveer 18.000 werknemers, verspreid over 240 sites in zeven Europese landen. De groep realiseert een jaaromzet van bijna 3 miljard euro.

Koen Heinen