Antwerpse containerbedrijf Ashcco verhuist in strijd tegen wachttijden

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Ashcco, dat zich toelegt op het stockeren en repareren van zeecontainers, bundelt zijn activiteiten vanaf juni op terreinen van DR Depots (het vroegere Van Doorn.) Op die manier wil het de wachttijden inkorten en de operaties vereenvoudigen. Nu heeft Ashcco twee afzonderlijke terreinen, waardoor vrachtwagens vaak af en aan moeten rijden als ze bijvoorbeeld een container komen opzetten en er weer een mee willen nemen. De totale oppervlakte blijft wel dezelfde, ongeveer 25.000 m². De nieuwe terreinen zijn vier kilometer verwijderd van de huidige. 

Operatie Zandloper 

De terreinen waar Ashcco nu op opereert, zullen door het naburige chemiebedrijf Schmidt in gebruik worden genomen. Ashcco bereidt nu de bouw voor van installaties en kantoren op de nieuwe site, zodat de verhuizing in juni klaar kan zijn. “In april en mei maken we de infrastructuur klaar. Aansluitend starten we ‘operatie zandloper’: de oude Ashcco maken we leeg via pick-ups, en overvoer en binnenleveringen starten op de nieuwe Ashcco”, laat het bedrijf weten aan zijn klanten. 

Een jaar in de steigers 

“We zijn een jaar met deze operatie bezig geweest”, zegt Eric D’Hondt van Ashcco. “We hebben met verschillende partijen gepraat en uiteindelijk is er een samenwerking ontstaan met DR Depots. Ashcco en DR Depots blijven wel volledig onafhankelijk van elkaar functioneren.”

Michiel Leen