Broekman Group verandert van naam

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De groep heeft de jongste jaren de focus gelegd op ketenregie in de logistiek. In dat kader werden een aantal activiteiten verkocht, waaronder de autoterminal in Rotterdam die nu in handen is van Cobelfret.

Tevens is een internationalisering op gang gebracht en zijn overnames gebeurd, zoals die van Marioco (expeditie en projectlogistiek). Verdere overnames – ook in België – worden nu onderzocht om dit proces verder te zetten.

“Door deze evolutie zijn er nu drie business units: Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals. Daarnaast wordt er nog meer ingezet op drie niches: logistiek voor de energie- en offshore-industrie, voor verpakte chemische producten en voor de truckmotive-industrie,” aldus Riemen.

De groep telt nu 800 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. 

Nieuwe huisstijl en website

“Nu de organisatie opnieuw is ingericht, ontstond de wens dit visueel uit te dragen”, stelt de CEO. “Het blauwe logo net de gestileerde letters B en M geniet een bekendheid van 90%, dus daar houden we aan vast. We hebben er wel voor gekozen om ‘Logistics’ aan het logo toe te voegen.”

Naast de nieuwe naam en huisstijl is er ook een nieuwe website, in het Nederlands, Engels en Chinees beschikbaar.