Nieuw advocatenkantoor Antwerpen specialiseert in douane en accijnzen

Nieuws, Douane
Michiel Leen
Advocaten Jurgen Gevers en Ward Lietaert
Advocaten Jurgen Gevers en Ward Lietaert © Freya Goossens

Met ‘Customs Legal’ richten advocaten Jurgen Gevers en Ward Lietaert een eigen nicheadvocatenkantoor op, met specialisatie in douane, accijnzen en aanverwante belastingen. Hun ervaring bij grote kantoren zetten ze nu om in een wendbare structuur.

Customs Legal presenteert zich als een kantoor dat opereert in een duidelijk afgebakende niche: advies, bemiddeling en begeleiding administratieve en gerechtelijke procedures op het gebied van douane, accijnzen en aanverwante belastingen. Gevers en Lietaert maakten carrière bij grote advocatenkantoren (onder meer Tiberghien, PwC Legal, Antaxius) maar opteren nu voor een eigen kantoor. “Onze klanten zijn enerzijds bedrijven die actief zijn in de invoer en uitvoer van goederen, en anderzijds advocaten en adviseurs die een beroep doen op onze knowhow. Zijn gaan liever te rade bij een gespecialiseerd kantoor als het onze, dan bij de brede fiscale adviesbureaus die hun concurrenten zijn.” 

Meer vragen over btw en accijns

Gevers ziet de vraagstukken rond btw en accijnzen toenemen. “Bijvoorbeeld de toename van de e-commerce zorgt voor ingewikkelde vragen rond btw en accijnzen. Wij staan onze klanten bij in hun geschillen met de douane en accijnzen.” 

Als tweekoppig team is Customs Legal een compacte organisatie. Dat is net een troef, meent Gevers. “We bieden een service op het niveau dat we ook bij onze vorige, gerenommeerde werkgevers aanhielden, maar houden kortere lijnen aan, zodat we sneller kunnen reageren, directer kunnen communiceren met de klanten en minder te maken hebben met overheadkosten,” besluit Gevers. 

Michiel Leen