Yusen Logistics opent Pharma Gateway Amsterdam

Yusen Logistics heeft haar ‘Pharma Gateway Amsterdam’ in gebruik genomen. Hiervoor is een dedicated farma-zone in het Yusen magazijn op Schiphol gereserveerd. Ze is direct gelinkt aan het import/export consolidation centre en het EDC in Antwerpen.

Wereldwijde farmaceutische luchtvrachtzendingen binnen het Yusen Logistics netwerk zullen vanaf nu West-Europa binnenkomen of verlaten via de vestiging op Amsterdam Schiphol Airport.

Volgens Hiromitsu Kuramoto, voorzitter van Yusen Logistics, is deze opening een nieuwe stap in de uitrol van de wereldwijde Healthcare strategie van de groep, met deze Europese operatie als middelpunt.

De belangrijkste argumenten voor de keuze van de Nederlandse luchthaven waren het wereldwijde netwerk, de frequentie van services, het brede aanbod aan carriers, de gestroomlijnde afhandelingsprocessen, de betrokken douane en de farma propositie van Schiphol, aldus Bart Pouwels, directeur Business Development van Amsterdam Airport Schiphol Cargo.

Dedicated

De nieuwe Yusen Logistics Pharma zone op Schiphol bestaat uit een geklimatiseerd (15-25°C) bonded warehouse met een oppervlakte van 1.200m². Voor cold storage (2-8°C) is een koeleenheid aanwezig met een opslagcapaciteit voor 45 pallets. In het magazijn worden farmaceutische producten (grondstoffen, medicijnen en ‘live’ materialen zoals vaccins, antibiotica, biotechnologie strikt gescheiden van de general cargo opgeslagen en behandeld, overeenkomstig de GDP voorschriften.

De belangrijkste exportbestemmingen voor deze farmaceutische luchtvrachtzendingen vanaf Schiphol zijn op dit moment New York, Sao Paulo, Toronto, Buenos Aires, Seoul, Manila, Sydney and Osaka and Tokyo in Japan.

Pharmaceutical Superhighway

De Schiphol operatie is direct gelinkt aan Yusen Logistics’ import/export consolidation centre en het centrale Europees distributiecentrum (EDC) in Antwerpen. Volgens het bedrijf is hierdoor nu een multimodale hub is ontstaan en vormen deze vestigingen in de Benelux het centrum van de Yusen Logistics European Pharmaceutical Superhighway.

Dit specialistische pharma-netwerk wordt gemanaged vanuit de Control Tower in de UK en staat in verbinding met Yusen Logistics vestigingen over de hele wereld.