Montea breidt portefeuille in België en Nederland verder uit

Met drie nieuwe projecten in België en een nieuwe ontwikkeling in Nederland zet logistiek vastgoedontwikkelaar Montea zijn expansie in beide landen voort. De projecten in België vertegenwoordigen een waarde van 85 miljoen euro.

Montea gaat in partnership met MG Real Estate een build-to-suit project van ongeveer 31.600 m² ontwikkelen op het MG Park De Hulst in Willebroek voor een niet nader genoemde Amerikaanse multinational die actief is in onderdelendistributie.

Op een oppervlakte van 48.000 m² komt een magazijn van 27.100 m², 800 m² kantoren en een mezzanine van 1.100 m². Er is nog uitbreidingsmogelijkheid met 6.800 m² in een tweede fase.

Het gaat om het vierde gezamenlijke project van Montea en MG Real Estate sinds de ondertekening van hun partnershipovereenkomst voor de ontwikkeling van het MG Park De Hulst in december 2013.

Concessie verlengd

Voor de logistieke dienstverlener DSV Solutions gaat Montea de bestaande site in de haven van Gent met ongeveer 21.000 m² uitbreiden tot bijna 45.000 m². De concessie voor het terrein van de haven van Gent werd voor een periode van dertig jaar verlengd.

De vastgoedgroep heeft tevens de nodige vergunningen bekomen voor de begin dit jaar aangekondigde ontwikkeling van 36.500 m² voor DHL op Brucargo. De bouwwerken waren ondertussen al opgestart en de ingebruikname is voorzien in het derde kwartaal van 2016.

Nederland

In een partnership met Focus Invest gaat Montea het logistieke complex ‘Kampershoek-Noord’ ontwikkelen. Het gaat om een 160.000 m² groot project langsheen de A2 in Weert nabij Eindhoven en strategisch gelegen tussen België en Duitsland. De site wordt verdeeld in verschillende loten. Bedoeling van beide partijen is om in deze logistieke hotspot een duurzaam, modern en kwaliteitsvol logistiekpark te ontwikkelen.