G&V breidt tankstation achterhaven Zeebrugge uit zonder aardgas

Nieuws, Wegtransport
Roel Jacobus
Tankstation voor trucks en treinen van G&V in achterhaven Zeebrugge
Tankstation voor trucks en treinen van G&V in achterhaven Zeebrugge © Roel Jacobus

G&V vraagt een vergunning om zijn tankstation voor trucks en treinen in Zeebrugge uit te breiden met laadposten voor elektriciteit en biodiesel. Opmerkelijk is dat geen gebruik wordt gemaakt van een eerdere vergunning voor lng-pompen.

Brandstoffenverdeler G&V Servicestations uit Kuurne vraagt een vergunning voor het uitbreiden van zijn tankstation voor trucks en treinen in de Aziëstraat in de achterhaven van Zeebrugge. Op dat terrein ligt een deel van de spoorbundel Ramskapelle, waarop de omliggende bedrijven aangesloten zijn. De aanvraag omvat een uitbreiding van het gedeelte voor vrachtwagens met drie extra lanen met laadpalen voor elektriciteit (EV) en pompen voor de plantaardige diesel Hydrotreated Vegetable Oil (HVO).

“Dit project wordt een meerwaarde voor de steeds toenemende vraag naar milieuvriendelijke brandstoffen”, motiveert G&V zijn aanvraag. “Dit kan beschouwd worden als een complementaire, dienstverlenende activiteit ten behoeve van de omringende industriële bedrijvigheid.”

Zonder aardgas

Het project omvat het verbreden van de in- en uitrit en voor de elektriciteit komen er laadpalen, een nieuwe hoogspanningscabine en een container met batterijen. Voor de biodiesel HVO komt er een bovengrondse tank van 30 m3. De vloeistofdichte betonpiste wordt uitgebreid maar de bestaande luifel blijft ongewijzigd.

Opmerkelijk: G&V maakt geen gebruik van een eerder toegekende vergunning (2020) om het tankstation met lng-pompen uit te breiden. Ook aan het gedeelte voor het tanken van locomotieven verandert er niets. Het openbaar onderzoek loopt tot woensdag 1 mei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
G&V breidt tankstation achterhaven Zeebrugge uit zonder aardgas – Flows

G&V breidt tankstation achterhaven Zeebrugge uit zonder aardgas

Nieuws, Wegtransport
Roel Jacobus
Tankstation voor trucks en treinen van G&V in achterhaven Zeebrugge
Tankstation voor trucks en treinen van G&V in achterhaven Zeebrugge © Roel Jacobus

G&V vraagt een vergunning om zijn tankstation voor trucks en treinen in Zeebrugge uit te breiden met laadposten voor elektriciteit en biodiesel. Opmerkelijk is dat geen gebruik wordt gemaakt van een eerdere vergunning voor lng-pompen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login