Snel Logistic Solutions breidt vloot uit met drie extra ecocombi’s

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Ecocombi's Snel Logistic Solutions
Ecocombi’s Snel Logistic Solutions © Snel Logistic Solutions

Transporteur Snel Logistic Solutions uit Deinze nam drie nieuwe ecocombi’s met een Scaniatrekker in gebruik. “In totaal beschikken we nu over veertien ecocombi’s. We zijn ook volop bezig met de erkenning van een nieuw traject”, zegt CEO Gert Snel.

Snel Logistic Solutions zet al langer in op ecocombi’s. Drie jaar geleden schakelde het bedrijf zijn eerste LZV’s (langere en zwaardere vrachtwagens) in op een traject tussen Spa en het distributiecentrum van Colruyt in Lessines. “Intussen zijn we in België ook in West-Vlaanderen actief op diverse locaties”, zegt Snel. Toch ligt het zwaartepunt voor het gebruik van Snels ecocombi’s vooral in Nederland. “Maar vier van onze veertien LZV’s rijden in België, de andere schakelen we in op Nederlands grondgebied. Door het akkoord voor grensoverschrijdend vervoer met ecocombi’s tussen Nederland en Duitsland bekijken we ook de mogelijkheden om het traject voor sommige ritten te verlengen naar Duitsland.”

Obstakels

Hoewel er in ons land verschillende obstakels de doorbraak van de ecocombi bemoeilijken, blijft Snel inzetten op de langere en zwaardere vrachtwagens. Eerder dit jaar raakte ook al bekend dat Snel, als eerste van het land een zware elektrische trekker aankocht. “De druk rond duurzamer transport neemt toe en wij geloven in het LZV-verhaal. Al liggen er inderdaad heel wat hindernissen op de weg”, beaamt Snel. “Naast de vergunning van het voertuig en een adequate opleiding voor chauffeurs moet je ook trajecten erkend krijgen. We zijn momenteel wel bezig met nieuwe routes in België, maar meer details daarover kunnen we nu nog niet vrijgeven.”

Yannick De Spiegeleir