Moeilijk verkeersweekend door afwerking complex Waaslandhaven-Oost

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Waaslandhaven-Oost eind augustus 2021
Waaslandhaven-Oost eind augustus 2021 © Lantis

Volgend weekend wordt de nieuwe afrit 8 Waaslandhaven-Oost op de E34 in gebruik genomen. Dat gaat gepaard met een aanpassing van de huidige situatie. Daardoor zal er van vrijdagavond 17 september tot zondagvoormiddag 19 september verkeershinder zijn.

Met het openstellen van de nieuwe afrit wordt het complex in de vorm van een kluifrotonde volledig aangesloten op de snelweg. Daarvoor moet eerst de bestaande verkeerssituatie aangepast worden en dat kan voor de nodige hinder zorgen.

Nacht van vrijdag op zaterdag

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september is er tussen 20.00 uur en 20.30 uur maar één rijstrook beschikbaar richting Zelzate. Vanaf 20.30 uur is de nieuwe afrit 8 Waaslandhaven-Oost vanuit Antwerpen in gebruik. Tussen 22.30 uur en 9.00 uur is er maar één rijstrook beschikbaar in beide richtingen. Wie van de E17 of R12/Kennedytunnel komt, kan vanaf nu de Waaslandhaven niet meer rechtstreeks bereiken via afrit 7 Sint-Anna Linkeroever. Via afrit 7 rij je eveneens de lage emissiezone (LEZ) in.

Zaterdag 18 september

Op zaterdag 18 september is de oprit Waaslandhaven-Oost richting Zelzate afgesloten tussen 7.00 uur en 21.00 uur. Er is een omleiding voorzien via de Keetberglaan, Steenlandlaan en het complex 110 Waaslandhaven-Zuid.

Vanaf 9.00 uur is de nieuwe E34 richting Zelzate volledig in gebruik. Een plannetje van de situatie vindt u hier.

Nacht van zaterdag op zondag

Van zaterdag 18 september om 21.00 uur tot zondagmorgen 19 september 6.00 uur is er maar één rijstrook beschikbaar richting Antwerpen.

Tussen 23.00 uur en 5.30 uur is de afrit 8 Sint-Anna Linkeroever (haven 1000-1099), de afrit aan de kluifrotonde voor verkeer uit Zelzate, afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via complex 10 Waaslandhaven-Zuid, Steenlandlaan en Keetberglaan.

Tussen 23.00 uur en 12.00 uur is de oprit 8 Waaslandhaven-Oost afgesloten richting Antwerpen. Het verkeer wordt omgeleid via de Keetberglaan, Steenlandlaan en complex 10 Waaslandhaven-Zuid. Een plannetje van de situatie vindt u hier.

Koen Heinen