Gewezen zaakvoerder Eutraco Marc Lievens overleden

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren
Marc Lievens
Marc Lievens © Familie Lievens

Marc Lievens, samen met zijn familie een van de historische aandeelhouders van Eutraco in Roeselare, is op 67-jarige leeftijd overleden. Een hartfalen werd hem fataal. Tot zijn pensioen twee jaar geleden werkte hij bij het bedrijf.

“Met veel spijt in het hart moeten we jullie het droevige nieuws meedelen dat onze voormalige zaakvoerder Marc Lievens is overleden. Zijn werk deed hij dagelijks met volle passie. Hij legde zijn hart en ziel in alles wat hij deed. Het valt ons dan ook zwaar om afscheid te moeten nemen. Hij zal enorm gemist worden”, meldt het bedrijf op LinkedIn.

Waalse familie

Marc Lievens was de zoon van de oprichter van Eutraco, Jozef Lievens. Hij startte het bedrijf in 1967 in Roeselare-Beveren met één vrachtwagen. Oorspronkelijk verzorgde het bedrijf alleen transport in België maar in 1975 begon het ook internationaal te rijden. Doorheen de jaren raakte het familiaal aandeelhouderschap totaal versnipperd en stapte de Waalse familie Ponlot in het kapitaal. Uiteindelijk kocht Bart Pattyn, kleinzoon van Jozef Lievens, samen met zijn echtgenote Marijke Andries in 2018 alle aandelen op. Twee jaar later verkochten zij het bedrijf aan de externe CEO, Serge Gregoir.

Naast gewezen zaakvoerder en bestuurder van Eutraco was Marc Lievens zaakvoerder van consultancybedrijf Lidec en medeoprichter van Foodstore Deli. Ook was hij ondervoorzitter van voetbalclub Dosko Beveren.

Philippe Van Dooren