BTB: “Wij organiseerden eerste Dag van vrachtwagenchauffeur”

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir

Transportvakbond BTB reageert op het initiatief van beroepsfederatie Febetra om een ‘Dag van de vrachtwagenchauffeur’ te organiseren. “Wij juichen het toe, maar moeten wel zeggen dat het niet nieuw is. Wij organiseerden dit al in december 2019.”

Bij BTB zijn ze blij dat er nu ook vanuit werkgeverskant een initiatief komt, maar ze willen wel de puntjes op de i zetten. “Door de coronapandemie konden onze afgelopen edities van de ‘Dag van de vrachtwagenchauffeur’ niet plaatsvinden. In december zullen we opnieuw de chauffeurs in de kijker zetten. Dit kan perfect parallel lopen met het initiatief van Febetra aangezien zij focussen op de individuele bedrijven en wij plaatsen uitkiezen met veel passage van vrachtwagenchauffeurs. Uiteindelijk is het belangrijk dat de chauffeur die dag alle aandacht krijgt”, zegt Tom Peeters, adjunct-federaal secretaris van BTB.

Nederland

De vakbondssecretaris verwijst ook naar andere gelijkaardige initiatieven die BTB al heeft lopen zoals de ‘Dag van de Buschauffeur en de ‘Dag van de Bagagist’.

Ons land krijgt in december dus niet één, maar twee dagen van de vrachtwagenchauffeur. Ook bij Febetra zien ze geen graten in die situatie. “Beide initiatieven kunnen perfect naast elkaar bestaan, zeker als ze andere locaties beogen”, zegt directeur Philippe Degraef. “Wij haalden de mosterd bij onze collega’s in Nederland waar het Sectorinstituut Transport en Logistiek en Truckstar de Dag van de Vrachtwagen al langer organiseren. Bedoeling was om het evenement al in juni 2020 te organiseren, maar ook bij ons gooide corona roet in het eten.”

Yannick De Spiegeleir