Acht medewerkers DR Depot misselijk, brandweer vindt oorzaak niet

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Brandweerlogo
Brandweerlogo © Belga Image

Acht medewerkers van het containerdepot DR Depot in de Antwerpse haven moesten donderdagavond naar het ziekenhuis nadat ze onwel waren geworden. De oorzaak van de klachten werd niet gevonden.

Acht medewerkers van het containerdepot DR Depot (in transportkringen nog vaak benoemd onder de naam Van Doorn) aan de Antwerpse Muisbroeklaan, meldden donderdagavond rond 17.30 uur misselijkheidsklachten. Het Medisch Interventieplan werd ingeschakeld en de brandweer ging ter plaatse. De acht medewerkers werden preventief naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het depot was daardoor donderdagavond een viertal uur gesloten. 

Wat de acht personeelsleden ziek heeft gemaakt, is niet duidelijk. Op sociale media wordt gespeculeerd over de oorzaak van het incident. In de omgeving zou regelmatig een sterke geurhinder waar te nemen zijn. De Antwerpse brandweer en de Milieuinspectie deden evenwel metingen om eventuele schadelijke stoffen op te sporen, maar konden geen verhoogde concentraties vaststellen.

Michiel Leen