Antwerpnatie kiest voor eigen vrachtwagenvloot

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Vrachtwagens van Antwerpnatie
Vrachtwagens van Antwerpnatie © Antwerpnatie

Met de transportdivisie Antwerpnatie maakt Hargo Logistics (5de Havendok, Veemnatie) de keuze om containertransport binnen de haven in eigen handen te nemen. Zo kan het bedrijf flexibeler werken en blijven de transportkosten onder controle.

Het was de habitués van de Antwerpse containerkaaien al opgevallen: sinds kort zie je een nieuwe naam rondrijden in de dokken. Antwerpnatie is een initiatief van de groep Hargo Logistics (bekend van Veemnatie en 5de Havendok). Het bedrijf is al enige tijd actief in de Antwerpse haven, maar pas onlangs deden de logo’s op de vrachtwagens hun intrede. Antwerpnatie heeft een vloot van twaalf trucks, die in de nabije toekomst wordt uitgebreid tot veertien stuks. 

Flexibel

De oprichting van een eigen divisie voor het transport van containers van en naar de eigen terminals, is ingegeven door twee overwegingen, weet bestuurder Magali Baekelmans. “Enerzijds willen we op die manier de kosten van transport onder controle houden door niet meer afhankelijk te zijn van de tarieven van een externe partij. Anderzijds kunnen we op deze manier ook maximale flexibiliteit bieden aan onze klanten. Naast containertransport voor onze eigen activiteiten rijden we ook voor enkele andere klanten.”

De nog steeds stijgende cijfers van de containertrafiek in de Antwerpse haven bieden groeiperspectieven voor deze relatief kleine haventransportspeler. “De schrijnende drukte op sommige kaaien wordt wel problematisch”, zegt Baekelmans. “We zoeken volop alternatieve oplossingen.” Die bekommernis delen de relatieve nieuwkomers alvast met hun collega-transporteurs aan de Antwerpse kaaien. 

Michiel Leen