Binnenstad Gent wordt zone 30

Nieuws, Transport
Jean-Louis Vandevoorde

De al eerder aangekondigde maatregel past in het nieuwe mobiliteitsplan van de stad Gent. Dat heeft als voornaamste doelstelling de leefbaarheid en bereikbaarheid te verbeteren. Slechts drie grotere assen (waaronder de toegangen tot de E17/E40 aan het Zuidpark) behouden het statuut van zone 50.

“Het uitbreiden van de zone 30 is goed voor iedereen in de binnenstad”, stelt het stadsbestuur, dat ook kind- en milieuvriendelijkheid en veiligheid aanvoert om het verder aan banden leggen van Koning Auto te rechtvaardigen.

In een eerste fase zal de Gentse politie vooral sensibiliserend optreden, maar vanaf juni zal wie te snel rijdt, tegen een boete aankijken. Die bedraagt 50 euro voor de eerste 10 km/u te snel rijden, maar per bijkomende kilometer per uur komt daar 10 euro bovenop. De boetes kunnen dus snel oplopen, waarschuwt het stadsbestuur.