MSC doopt Afrikaanse logistieke tak van Bolloré om tot AGL

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
De 'MSC Jordan' (3.005 teu)
De ‘MSC Jordan’ (3.005 teu) © Stefan Verberckmoes

De Zwitserse scheepvaartgroep MSC versterkt haar investeringen in Afrika met de introductie van het merk AGL, wat staat voor ‘Africa Global Logistics’. Het is de nieuwe naam voor het vroegere Bolloré Africa Logistics (BAL).

MSC nam eind maart 2022 alle transport- en logistiekactiviteiten van de Franse groep Bolloré in Afrika over voor een bedrag van 5,7 miljard euro. Daarmee werd MSC zelf de grootste transport- en logistiekoperator in Afrika.

Onafhankelijk

De nieuwe naam van de overgenomen activiteiten is nu bekendgemaakt. Bolloré Africa Logistics heet voortaan Africa Global Logistics (AGL). AGL is met meer dan 21.000 werknemers actief in 49 landen en maakt deel uit van de vrachtdivisie van MSC Group. AGL zal blijven opereren als een onafhankelijke entiteit.

Duurzame groei

“MSC is enthousiast over de onthulling van het merk AGL en zal blijven investeren in al haar vrachtactiviteiten die in Afrika actief zijn, en tegelijkertijd de duurzame groei en ontwikkeling van het continent ondersteunen”, verklaarde MSC in een persbericht.