Empros Lines kiest Zuidnatie voor Antwerpse lijndiensten (update)

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
Projectcargo bij Zuidnatie
Projectcargo bij Zuidnatie © Belga image - Jonas Roosens

De Griekse breakbulkspeler Empros Lines ruilt Katoen Natie in voor Zuidnatie voor de behandeling van zijn lijndiensten in Antwerpen. Managing director Stephanie Feys van Zuidnatie spreekt van een opsteker voor het breakbulksegment.

Update maandag 12 juli 10.10 uur

Vanaf september 2021 gebruiken de lijndiensten van de Griekse breakbulkspeler Empros Lines de terminal van Zuidnatie aan Kaai 118 als Antwerpse thuisbasis. Empros Lines ruilt na jarenlange samenwerking de Katoen Natie-terminal ABES in voor die van Zuidnatie. 

Managing director bij Zuidnatie Stephanie Feys licht de nieuwe activiteit op de breakbulkterminal toe. “Empros Lines is een allround breakbulkoperator. We kijken dus vooruit naar verschillende soorten lading, waaronder staal en hout. We verwachten verschillende aanlopen per maand. Wellicht gaat het om wekelijkse aanlopen, maar in het breakbulksegment kunnen er ook op short notice aanlopen bijkomen.”

Geloof in breakbulk

Een extra breakbulklijn betekent ook dat Zuidnatie op zoek is naar extra personeel om de lading te helpen behandelen. “Het breakbulksegment kent een grote, onverwachte opleving”, zegt Feys. “De recente cijfers van het Havenbedrijf bevestigen die tendens. Wij blijven alleszins geloven in de breakbulk.”

In een communiqué over de terminalswitch bedankt Empros Lines Katoen Natie/ABES voor de jarenlange samenwerking en service. 

Nog meer goed nieuws voor de breakbulkactiviteiten bij Zuidnatie: ook het Houthalense staalbouwbedrijf CSC Industries doet, in samenwerking met FerroMac International nv, een beroep op Zuidnatie voor de rechtstreekse import van precoated staal uit Turkije.

Michiel Leen