Antwerps Havenbedrijf opent nieuw nautisch zenuwcentrum

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Kaai 602-612, vlakbij de Lillobrug, is de plek waarop Havenbedrijf Antwerpen zijn nautische diensten clustert. Een operatie die al enkele jaren bezig is, en waarin nu de kroon op het werk werd gezet met de oplevering van een nieuw NOC-gebouw (Nautische Operationele Cluster) op het terrein. Een fikse investering van zo’n 50 miljoen euro, maar voor dat geld krijgt het Havenbedrijf er een hypermodern kantoorgebouw (ontwerp, uitvoering en onderhoud door Cordeel) bij. Zonnepanelen, warmtepompen, doorgedreven isolatie, parkings voor elektrische fietsen en wagens maken van het complex een schoolvoorbeeld van duurzaam ontwerp. In totaal beslaat het NOC-complex 77.000 m2, waarvan 12.050 m2 magazijnen. Wanneer eind dit jaar ook de scheepvaartpolitie haar intrek neemt op de site, komt een einde aan een transitieproces dat zowat drie jaar in beslag nam. Met hetzelfde aantal mensen kan er nu meer worden gedaan, geheel in lijn met de streefdoelen rond ‘operational excellence’ uit het ondernemingsplan van de haven voor 2018-2020. Bovendien konden een zestal oude gebouwen (waaronder de vroegere werkhuizen op de Droogdokken) worden afgestoten. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Antwerps Havenbedrijf opent nieuw nautisch zenuwcentrum – Flows

Antwerps Havenbedrijf opent nieuw nautisch zenuwcentrum

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Kaai 602-612, vlakbij de Lillobrug, is de plek waarop Havenbedrijf Antwerpen zijn nautische diensten clustert. Een operatie die al enkele jaren bezig is, en waarin nu de kroon op het werk werd gezet met de oplevering van een nieuw NOC-gebouw (Nautische Operationele Cluster) op het terrein. Een fikse investering van zo’n 50 miljoen euro, maar voor dat geld krijgt het Havenbedrijf er een hypermodern kantoorgebouw (ontwerp, uitvoering en onderhoud door Cordeel) bij. Zonnepanelen, warmtepompen, doorgedreven isolatie, parkings voor elektrische fietsen en wagens maken van het complex een schoolvoorbeeld van duurzaam ontwerp. In totaal beslaat het NOC-complex 77.000 m2, waarvan 12.050 m2 magazijnen. Wanneer eind dit jaar ook de scheepvaartpolitie haar intrek neemt op de site, komt een einde aan een transitieproces dat zowat drie jaar in beslag nam. Met hetzelfde aantal mensen kan er nu meer worden gedaan, geheel in lijn met de streefdoelen rond ‘operational excellence’ uit het ondernemingsplan van de haven voor 2018-2020. Bovendien konden een zestal oude gebouwen (waaronder de vroegere werkhuizen op de Droogdokken) worden afgestoten. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.