Flowscast: Alexander Saverys (CMB) over Euronav en duurzaam ondernemen

Video, Mensen
Julie Desmet
Alexander Saverys en Julie Desmet
CEO van CMB, Alexander Saverys en Flows-journaliste, Julie Desmet © Bart Meyvis

Een primeur in de Flowsstudio in oktober. Julie Desmet ontvangt er Alexander Saverys, CEO van de Antwerpse scheepvaartgroep CMB, die in deze nieuwe aflevering van ‘Flowscast’ dieper ingaat op de deal rond tankerrederij Euronav.

Elke week ontvangen onze redacteurs Julie Desmet of Philippe Van Dijck een boeiende gast uit de haven- en transportsector. Normaliter wordt die podcast gepubliceerd op woensdag, maar omwille van de actualiteit stellen we u vandaag de nieuwe ‘Flowscast’ voor met Alexander Saverys, CEO van scheepvaartgroep CMB.

CMB is koploper in de energietransitie en investeert fors in onderzoek naar waterstofoplossingen. Tegen 2026 zullen alle nieuwbouwschepen van CMB groen kunnen varen. Recent kwam de machtsstrijd om de Antwerpse olietankerrederij Euronav tot een ontknoping. De familie Saverys heeft een deal gesloten met de Noorse scheepsmagnaat John Fredriksen waardoor ze de controle over Euronav behoudt. De familie kiest voor een toekomst waarin duurzaamheid een grote rol speelt.

Alexander Saverys deelt zijn ervaringen en inzichten. Deze podcast is te beluisteren via Spotify. Elke podcast is opgenomen op video, en speciaal voor onze abonnees voegen we die hier ook toe.

Heeft u eerdere afleveringen gemist? Geen probleem, u vindt hier alle podcasts op één plek.

Zoals altijd zijn we op zoek naar leuke verhalen. Als u zelf voorstellen heeft, mag u ze sturen naar redactie@flows.be.

Flowscast: Alexander Saverys (CMB) over Euronav en duurzaam ondernemen – Flows

Flowscast: Alexander Saverys (CMB) over Euronav en duurzaam ondernemen

Video, Mensen
Julie Desmet
Alexander Saverys en Julie Desmet
CEO van CMB, Alexander Saverys en Flows-journaliste, Julie Desmet © Bart Meyvis

Een primeur in de Flowsstudio in oktober. Julie Desmet ontvangt er Alexander Saverys, CEO van de Antwerpse scheepvaartgroep CMB, die in deze nieuwe aflevering van ‘Flowscast’ dieper ingaat op de deal rond tankerrederij Euronav.

Elke week ontvangen onze redacteurs Julie Desmet of Philippe Van Dijck een boeiende gast uit de haven- en transportsector. Normaliter wordt die podcast gepubliceerd op woensdag, maar omwille van de actualiteit stellen we u vandaag de nieuwe ‘Flowscast’ voor met Alexander Saverys, CEO van scheepvaartgroep CMB.

CMB is koploper in de energietransitie en investeert fors in onderzoek naar waterstofoplossingen. Tegen 2026 zullen alle nieuwbouwschepen van CMB groen kunnen varen. Recent kwam de machtsstrijd om de Antwerpse olietankerrederij Euronav tot een ontknoping. De familie Saverys heeft een deal gesloten met de Noorse scheepsmagnaat John Fredriksen waardoor ze de controle over Euronav behoudt. De familie kiest voor een toekomst waarin duurzaamheid een grote rol speelt.

Alexander Saverys deelt zijn ervaringen en inzichten. Deze podcast is te beluisteren via Spotify. Elke podcast is opgenomen op video, en speciaal voor onze abonnees voegen we die hier ook toe.

Heeft u eerdere afleveringen gemist? Geen probleem, u vindt hier alle podcasts op één plek.

Zoals altijd zijn we op zoek naar leuke verhalen. Als u zelf voorstellen heeft, mag u ze sturen naar redactie@flows.be.