Koen Deferm (Pure Capital) investeert in relatie met cliënt

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Koen Deferm
Koen Deferm © Pure Capital

Vermogensbeheerder Pure Capital werd opgericht in 2010 door een aantal ex-bankiers met de missie om ondernemerschap te bevorderen door middel van transparantie en onafhankelijkheid. Intussen beheert Pure Capital ongeveer 4 miljard euro. Koen Deferm licht toe waarom hij na een carrière in private banking overstapte naar deze onafhankelijke vermogensbeheerder.

Met meer dan tachtig medewerkers in België en Luxemburg en 4 miljard onder beheer is Pure Capital uitgegroeid tot een speler van formaat. Onlangs vervoegde Koen Deferm de vermogensbeheerder Pure Capital. Met een no-nonsense aanpak en meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en adviseren van vermogende families en ondernemers wil Koen Deferm een vertrouwenspersoon zijn voor zijn cliënten. Complexe financiële situaties met een internationaal aspect zijn hem dan ook niet vreemd. Ook de overdracht naar de volgende generatie wordt vaak aan hem toevertrouwd.

Ik hecht veel waarde aan de opbouw van een langetermijnrelatie met mijn cliënten

“Bij mij is de cliënt geen nummer”, zegt Koen Deferm. “Ik hecht veel waarde aan de opbouw van een langetermijnrelatie met mijn cliënten. Vaak begeleid ik de cliënt over generaties heen. Dat kan alleen maar door zeer regelmatig contact te hebben – bij sommige cliënten ga ik wekelijks op de koffie – en door bereikbaar te zijn. Vooral dat laatste is van groot belang als je een duurzame en kwaliteitsvolle service wil verlenen. Cliënten beschouwen me daardoor als vertrouwenspersoon van de familie

“Bij traditionele banken miste ik dit element: vaak zorgen te grote cliëntenportefeuilles ervoor dat de bankier zelf nauwelijks tijd heeft voor zijn cliënten. Komt daar nog bij dat de reglementering de laatste jaren sterk is toegenomen. Wegens de vele administratieve taken sneeuwde het contact met de cliënt daarom vaak wat onder. Ik hou het aantal cliënten bewust beperkt zodat ik hen de nodige aandacht en service kan geven en dat ook op de lange termijn kan blijven garanderen. Ik focus me dan ook op cliënten waar ik een toegevoegde waarde kan geven en die dezelfde normen en waarden hanteren.”

Onafhankelijk advies

“Uniek aan Pure Capital is dat we niet gebonden zijn aan één bank, aan één beleggingsstrategie of aan bepaalde bankproducten. Precies daarom kunnen we volledig onafhankelijk advies verlenen en kunnen we op maat gemaakte oplossingen uittekenen voor elk cliënt”, aldus Deferm.

Integriteit en verantwoordelijkheid zijn de waarden waar Koen Deferm voor wil staan. “Eigenlijk is het niet meer dan de basiswaarden en normen die je in het dagelijks leven gebruikt, toepassen in het ondernemen. Het is dan ook mijn bedoeling om een langetermijnrelatie uit te bouwen met de cliënt, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Er is geen samenwerking mogelijk als men elkaar niet vertrouwt. En dit kan alleen door eerlijk en transparant met elkaar te communiceren.”

Transparant

“Ik bied alleen beheeroplossingen aan op maat van de cliënt. Bij ons geen complexe (bank)producten en we blijven altijd zeer transparant over de kostenstructuur. Geen onnodige transacties om extra commissies te genereren noch enige andere verdoken kosten. “Met Pure Capital hebben we niet de intentie om de grootste te zijn, maar wel om uitmuntendheid na te streven op alle vlakken”, legt Koen Deferm uit. “

“We hoeven omzeggens geen tijd te steken in marketing of events. Alle tijd die we hebben spenderen we aan onze cliënten!”

LEES OOK
Koen Deferm (Pure Capital) investeert in relatie met cliënt – Flows

Koen Deferm (Pure Capital) investeert in relatie met cliënt

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Koen Deferm
Koen Deferm © Pure Capital

Vermogensbeheerder Pure Capital werd opgericht in 2010 door een aantal ex-bankiers met de missie om ondernemerschap te bevorderen door middel van transparantie en onafhankelijkheid. Intussen beheert Pure Capital ongeveer 4 miljard euro. Koen Deferm licht toe waarom hij na een carrière in private banking overstapte naar deze onafhankelijke vermogensbeheerder.

Met meer dan tachtig medewerkers in België en Luxemburg en 4 miljard onder beheer is Pure Capital uitgegroeid tot een speler van formaat. Onlangs vervoegde Koen Deferm de vermogensbeheerder Pure Capital. Met een no-nonsense aanpak en meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en adviseren van vermogende families en ondernemers wil Koen Deferm een vertrouwenspersoon zijn voor zijn cliënten. Complexe financiële situaties met een internationaal aspect zijn hem dan ook niet vreemd. Ook de overdracht naar de volgende generatie wordt vaak aan hem toevertrouwd.

Ik hecht veel waarde aan de opbouw van een langetermijnrelatie met mijn cliënten

“Bij mij is de cliënt geen nummer”, zegt Koen Deferm. “Ik hecht veel waarde aan de opbouw van een langetermijnrelatie met mijn cliënten. Vaak begeleid ik de cliënt over generaties heen. Dat kan alleen maar door zeer regelmatig contact te hebben – bij sommige cliënten ga ik wekelijks op de koffie – en door bereikbaar te zijn. Vooral dat laatste is van groot belang als je een duurzame en kwaliteitsvolle service wil verlenen. Cliënten beschouwen me daardoor als vertrouwenspersoon van de familie

“Bij traditionele banken miste ik dit element: vaak zorgen te grote cliëntenportefeuilles ervoor dat de bankier zelf nauwelijks tijd heeft voor zijn cliënten. Komt daar nog bij dat de reglementering de laatste jaren sterk is toegenomen. Wegens de vele administratieve taken sneeuwde het contact met de cliënt daarom vaak wat onder. Ik hou het aantal cliënten bewust beperkt zodat ik hen de nodige aandacht en service kan geven en dat ook op de lange termijn kan blijven garanderen. Ik focus me dan ook op cliënten waar ik een toegevoegde waarde kan geven en die dezelfde normen en waarden hanteren.”

Onafhankelijk advies

“Uniek aan Pure Capital is dat we niet gebonden zijn aan één bank, aan één beleggingsstrategie of aan bepaalde bankproducten. Precies daarom kunnen we volledig onafhankelijk advies verlenen en kunnen we op maat gemaakte oplossingen uittekenen voor elk cliënt”, aldus Deferm.

Integriteit en verantwoordelijkheid zijn de waarden waar Koen Deferm voor wil staan. “Eigenlijk is het niet meer dan de basiswaarden en normen die je in het dagelijks leven gebruikt, toepassen in het ondernemen. Het is dan ook mijn bedoeling om een langetermijnrelatie uit te bouwen met de cliënt, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Er is geen samenwerking mogelijk als men elkaar niet vertrouwt. En dit kan alleen door eerlijk en transparant met elkaar te communiceren.”

Transparant

“Ik bied alleen beheeroplossingen aan op maat van de cliënt. Bij ons geen complexe (bank)producten en we blijven altijd zeer transparant over de kostenstructuur. Geen onnodige transacties om extra commissies te genereren noch enige andere verdoken kosten. “Met Pure Capital hebben we niet de intentie om de grootste te zijn, maar wel om uitmuntendheid na te streven op alle vlakken”, legt Koen Deferm uit. “

“We hoeven omzeggens geen tijd te steken in marketing of events. Alle tijd die we hebben spenderen we aan onze cliënten!”

LEES OOK