Tweede editie Cuisine Maritime valt in de smaak (+ foto’s)

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Het MAS was gisteravond het decor voor de tweede editie van ‘Cuisine Maritime’. Dat is een exclusief evenement van de Antwerpse scheepvaartvereniging ASV en haar jongerenwerking The Next Generation. “Dit is een evenement waarbij we onze leden in een origineel kader en op culinair hoog niveau willen samenbrengen”, verduidelijkt ASV-stafmedewerker Kristel Van Hecken. “Het is een origineel concept waar jong en minder jong elkaar ontmoeten. Het evenement is voorbehouden voor onze leden en de drie sponsors: Brabo, Portilog en Port of Antwerp.”

Na de eerste editie twee jaar geleden in het Red Star Line museum, koos de ASV voor de tweede editie het MAS als locatie. Een geslaagde keuze, was het oordeel van veel deelnemers. Als pré-aperitief werd de bezoekers een gegidste rondleiding aangeboden op de verdieping Wereldhaven van het MAS (foto 3). Voor velen een interessante ontmoeting met de rijke historie van hun huidige werkplek. Voor de gidsen van het museum een flinke uitdaging, met veel bezoekers die de haven als hun binnenzak kennen.

In de zaal ‘9 Beaufort’ werd daarna geproefd van meerdere culinaire hoogstandjes en het netwerken. Opvallend was in ieder geval dat er geen toespraken waren. De genodigden waren op de hoogste verdieping van het MAS zo snel druk in gesprek, dat velen amper opmerkten dat het stijlvolle evenement niet werd onderbroken voor een toespraak. Het concept met het exclusieve karakter qua deelnemers, wekte duidelijk vertrouwen. In tegenstelling met veel andere netwerkevents waar mensen vaak op één plek blijven hangen, bleken heel wat aanwezigen de hele avond door vlot te kiezen voor telkens andere contacten.

Bart Timperman