Joint venture Exmar – Anglo-Eastern voor scheepsmanagement lng-tankers

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De divisie Ship Management van Exmar en Anglo-Eastern Univan Group hebben samen meer dan zeventig jaar ervaring in de industrie.

De joint venture AEX LNG Management is gevestigd in Singapore. Van daaruit zal het – gebruikmakend van de niche-expertise van Exmar in de lng-sector en van de systemen, bronnen en het wereldwijd bereik van Anglo-Eastern – diensten leveren in de groeiende markt van lng-tankers. Het gaat onder meer om planning en supervisie van nieuwbouwschepen, shipmanagement en bemanning en opleiding via Anglo-Easterns netwerk van strategisch gelokaliseerde maritieme trainingscentra met de meest moderne simulators.

Anglo-Eastern

De joint-venturepartner van Exmar, Anglo-Eastern, werd in 1974 opgericht in Hongkong. De groep beheert 600 schepen voor derden en telt een pool van meer dan 27.000 zeelui. Sinds de oprichting begeleidde de groep de bouw en verbouwing van meer dan 450 schepen. Anglo-Eastern telt wereldwijd 25 expertisecentra.

Koen Heinen