Zeebrugge lanceert zich als gangmaker voor dronecluster

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

Elk jaar is het in Brugge de beurt aan een andere ondernemersvereniging om de netwerkbijeenkomst B2BnB – Business-to-Business in Brugge – te organiseren. Dit jaar op donderdag 26 september ligt het initiatief bij de vereniging van private havenondernemingen Apzi-Voka. Van de gelegenheid wordt gebruikgemaakt om de haven van Zeebrugge te lanceren als gangmaker voor de West-Vlaamse dronecluster.

Het begint om 17.00 uur met demonstraties in de achterhaven, waarna vanaf 18.30 uur in het ABC-gebouw aan de Rederskaai negen bedrijven hun dronetoepassingen zullen voorstellen. Het gaat zowel om pure dronedienstverleners als om bedrijven uit de maritieme elektronica, bouwkunde, telecommunicatie, fotografie enzovoort. Tot slot wordt de nieuwe incubator ‘Droon Haavn’ voorgesteld door Elwin Van Herck (foto), zaakvoerder van Noordzeedrones uit Zeebrugge.

Hoogvliegers

Het volledige programma van de B2BnB ‘Drones, hoogvliegers van de toekomst’ vindt u in de rubriek ‘agenda’ op de website van Apzi-Voka. Inschrijven kost tot 16 september 50 euro, daarna 65 euro. Er kan ingeschreven worden met of zonder het demonstratiegedeelte.

Roel Jacobus