DP World sponsort vrouwenbasketploeg Antwerp Giants

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

CEO Rob Harrison van DP World Antwerp, zelf een fervent basketliefhebber, licht de keuze voor de Antwerp Giants toe: “De havenwereld heeft al jaren een sterke band met basketbal. Als grote speler in de haven is de sponsoring van damesploeg Antwerp Giants voor DP World Antwerp dan ook een ideale match.”

Women empowerment

Sowieso staat sport bij DP World op de agenda: begin dit jaar organiseerde de containerbehandelaar een sport- en gezondheidstraject voor medewerkers op de werkvloer. Daarnaast neemt het bedrijf elk jaar deel aan de Antwerp 10 Miles en zijn ze al jarenlang trouwe sponsor van basketclub Antwerp Giants. Harrison: “Het sponsorschap van de damesploeg is voor ons een ultieme gelegenheid om onze sterke connectie met het basketbal te bestendigen en geeft een perfecte invulling van kernwaarden als sport, lokale verankering en women empowerment.”

Op dit laatste thema zet DP World sterk in binnen zijn CSR-strategie (Corporate Social Responsibility). “We geloven in de meerwaarde van vrouwen op de werkvloer en proberen met een aantal initiatieven onder de noemer ‘DPWorld4Women’ iets te laten bewegen in de traditioneel mannelijke havensector, bijvoorbeeld met een coachingprogramma zoals #MentorHer. Het naamsponsorschap van damesploeg Antwerp Giants vormt daarbij een sterk signaal. We verheugen ons op deze sportieve topverbintenis.”

Eigen identiteit

“Met DP World Antwerp als naamsponsor kan onze damesploeg zich profileren met een volledig eigen identiteit,” aldus Roger Roels, voorzitter van Antwerp Giants. “Dit is een stap vooruit in de verdere ontwikkeling van onze club. We zijn enorm enthousiast dat we deze stap kunnen nemen met DP World Antwerp. We hadden ons geen betere partner kunnen wensen. Hun kernwaarden komen perfect overeen met die van Antwerp Giants en ze hebben een hart voor basketbal.”

Ook Antwerp Giants teammanager Inge Lenders is positief over het nieuwe partnerschap. “We hebben veel geleerd uit ons eerste, verkennende seizoen in Top Division Women 1. Met het inzicht dat we afgelopen seizoen hebben verkregen, zowel sportief als professioneel, zijn we beter voorbereid voor volgend seizoen. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking met DP World Antwerp!”

Michiel Leen