Boeckmans en BREB werken samen aan veelzijdige dienst richting Maghreb

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Boeckmans heeft nu al verbindingen met de Maghreblanden onder de noemer Scaldic Med Line. Het bedrijf werkt al langer samen met de Duitse rederij BREB, maar nu bekrachtigen beide hun samenwerking officieel. 

Boeckmans’ chartering manager Frédéric Verbraken ziet vooral complementariteit tussen de beide aanbieders. “BREB vaart nu vooral met grotere schepen op Algerije, wij doen de regio aan met kleinere coasters. Door samen te werken, kunnen we op elke aanvraag van de klant een gepast antwoord bieden, zowel qua geografische spreiding als qua scheepstype. De gesprekken over een joint venture kwamen zes maanden geleden op gang.” 

Diverse lading

Concreet willen beide partners de trafiek op Algerije en Tunesië nog verder ontwikkelen. Richting Marokko vaart Scaldic Med nu al twee keer per maand met schepen van 2.500 tot 4.500 dwt. Daarnaast zijn er nog wekelijkse containerverbindingen tussen Rotterdam, Antwerpen en Casablanca. BREB heeft twee lijndiensten in de regio met een vloot van twaalf schepen van 4.000 tot 9.000 dwt. De nieuwe diensten staan open voor algemene breakbulkladingen, projectcargo, containers en gevarengoederen die vallen onder SOLAS regulation II-2/19.4.

Contactpersoon bij Boeckmans is chartering manager Frédéric Verbraken, bij BREB is dat Oliver vom Endt. 

Michiel Leen