Zeebrugge neemt Sioen, Agristo en KPMG in raad van bestuur

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

De raad van bestuur van de nv Maatschappij van de Brugse Zeehaven (MBZ) werd woensdagavond aangevuld met drie nieuwe, onafhankelijke bestuurders. Twee van hen zijn de logistieke verantwoordelijken van toonaangevende bedrijven uit de West-Vlaamse industrie. Luc Lammertyn (foto links) is chief logistics officer van textielgroep Sioen uit Ardooie, Carmen Wallays (foto rechts) is supply chain director van aardappelverwerker Agristo uit Harelbeke. Zij krijgen het gezelschap van Karine Vandenberghe, corporate hr-directeur van consultancygroep KPMG.

“Hiermee versterken we onze band met het industriële weefsel in de provincie West-Vlaanderen. Met bovendien een arbeidspsychologe leggen we een sterk accent op de peoplebusiness in onze haven”, zegt gedelegeerd bestuurder Joachim Coens, die in zijn functie herbenoemd werd. Hij is tegelijk burgemeester (CD&V) van buurstad Damme en zag ook zijn nieuwe collega-burgemeester van Blankenberge, Daphne Dumery (N-VA), in haar bestuurszetel bevestigd worden.

Ex-voorzitter Landuyt blijft zetelen

Herbenoeming was er ook voor Patrick Maselis, CEO van Maselis nv, een Europese leverancier van graan voor voedingsproducten uit Roeselare. Voor een deskundige kijk op de digitalisering is ook de herbenoeming van Ann De Jaeger uit Brugge een goede zaak. Zij is managing director en partner van het Gentse ICT-dienstenbedrijf Aginco (Agile Incubation Company).

De politieke vertegenwoordigers werden bij gemeenteraadsbesluit van 15 januari al aangeduid. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die al sinds 1987 bestuurder is, werd havenvoorzitter. Namens zijn partij blijft schepen Minou Esquenet en kwam schepen Franky Demon in de plaats van gewezen burgemeester Patrick Moenaert. Namens sp.a blijft gewezen burgemeester Renaat Landuyt zetelen en werd Vlaams parlementslid Annick Lambrecht vervangen door Steven Wittevrongel, kabinetschef van schepen Pablo Annys. Namens nieuwe coalitiepartner Open Vld blijft schepen Mercedes Van Volcem. Ze kreeg het gezelschap van gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke.

Roel Jacobus