Supersterke resultaten DSV ondanks kwakkelende markt

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dooren

De Deense groep – die naar verwachting in het derde kwartaal met Panalpina fuseert – zag haar omzet met 8,7% stijgen tot net geen 20 miljard Deense kroon (DKK) of omgerekend 2,7 miljard euro. De brutowinst groeide met ruim een kwart tot 5,1 miljard DKK, net als de operationele winst (EBIT) tot 1,45 miljard. Zonder het effect van de wisselkoersen en andere elementen groeide de EBIT met 15%. De operationele marge was 7,3%, tegen 6,3% een jaar eerder.

De omzet van de Air&Sea-divisie, nu goed voor 46% van de groepsomzet, klom met 10,2%, die van Road met 5,7% en die van Solutions met 6,2%. Volgens de groep is dat een puike prestatie, omdat de markt in de luchtvracht met 1% kromp. De markten van de zeevracht, van het Europese wegvervoer en de contractlogistiek kenden een lage eencijferige groei.

“We leveren sterke resultaten voor het eerste kwartaal van 2019, met een hoge en gezonde groei in de drie divisies en een fundamentele groei van de EBIT met 15%”, zegt Jens Bjørn Andersen, de CEO van DSV. Om de introductie van nieuwe aandelen op de beurs, in het vooruitzicht van de fusie met Panalpina, niet te beïnvloeden, spreekt hij zich niet uit over de resultaten voor de rest van het jaar. “We zullen pas nieuwe vooruitzichten publiceren als de transactie achter de rug is”, stelt hij.

Philippe Van Dooren