DSV boekt miljardenwinst ondanks vertraging economie

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Truck DSV Road
Truck DSV Road © DSV

De Deense logistieke reus DSV kon in 2022 andermaal sterke bedrijfsresultaten neerschrijven. Het resultaat voor belastingen steeg met bijna de helft naar 3,4 miljard euro in 2022. De omzet klokte af op 31,6 miljard euro.

De afdeling ‘Air&Sea’ blijft een belangrijke trekker voor de Deense expediteur. De afdeling tekende een stijging van meer dan de helft (53%) op voor zijn resultaat voor belastingen. De afdeling Solutions tekende een stijging op van 47%, de afdeling Road 9%. “Tegen het einde van het jaar werden onze prestaties beïnvloed door de algemene macro-economische vertraging en een geleidelijke normalisering van de vrachtmarkten. We verwachten dat die trend zich in 2023 zal voortzetten en dat het wordt weerspiegeld in onze financiële vooruitzichten”, aldus Jens Bjørn Andersen, Group CEO.

2023

De vooruitzichten voor 2023 gaan uit van een wereldwijde economische groei van 2-3%. Normaal gesproken zou DSV verwachten dat de vervoersvolumes in lijn met de economie groeien, maar in de tweede helft van 2022 daalden de volumes als gevolg van de vermindering van de voorraden en de normalisering van het consumentengedrag na COVID-19. DSV verwacht dat die negatieve ontwikkeling van de vrachtvolumes zich in het eerste deel van 2023 zal voortzetten, maar met een herstel in de tweede helft van het jaar.

DB Schenker

DSV heeft de integratie van Agility GIL binnen een jaar na de overname succesvol afgerond, waardoor het bedrijf een top drie-speler in de sector is geworden. Het bedrijf geeft zelf te kennen op het overnamepad te blijven. Eerder liet DSV al zijn interesse blijken voor DB Schenker, dat in de etalage staat.