Le Havre ziet omzet en trafiek stijgen in 2018

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De multimodale terminal in de haven behandelde vorig jaar 7% meer goederen dan in 2017. Die trend werd in de eerste maanden van 2019 voortgezet. Le Havre behandelde vorig jaar 2,9 miljoen teu.

De haven van Le Havre heeft een aandeel van 43% in de Franse buitenlandse handel. De voorbije tien jaar is de containertrafiek met 27,4% gegroeid. De belangrijkste exportmarkten zijn Noord-Amerika, Afrika, Zuidoost-Azië en Centraal-Amerika.

Investeringen

De gunstige financiële resultaten laten toe om het investeringsprogramma op te trekken van de voorziene 500 miljoen euro naar 600 miljoen euro. Ondertussen is de ontwikkeling van Kaaien 11 en 12 van Port 2000 al gestart. Ook de riviertoegang voor de binnenvaart naar Port 2000 krijgt groen licht.

Nieuwe managing director

Hervé Martel, sinds 2012 managing director van de haven, staat sinds begin deze week aan het hoofd van de haven van Marseille. In zijn plaats is Baptiste Maurand aangesteld als nieuwe managing director en voorzitter van het uitvoerend comité.

Koen Heinen