Dubbelman Container Transporten nu zusterbedrijf Blue Line Logistics

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Een binnenvaartkonvooi van Dubbelman in Nederland
Een binnenvaartkonvooi van Dubbelman in Nederland © Dubbelman Container Transporten

Na de recente overname van Blue Line Logistics neemt de Franse Sogestran-groep nu ook de Nederlandse binnenvaartoperator Dubbelman Container Transporten over. Dubbelman vaart tussen de Rijn en de zeehavens Rotterdam en Antwerpen.

Dubbelman Container Transporten wordt tegen eind juli geïntegreerd in Sogestran Logistics, een onderdeel van de Sogestran-groep waarin de multimodale activiteiten zijn ondergebracht. Het vervoegt daar Logi Ports Shuttle dat multimodale diensten aanbiedt in zowel de Rhône- als de Seinevallei, Nord Ports Shuttle dat bargevervoer aanbiedt in Noord-Frankrijk (Rijsel en Dourges) en spoorvervoer tussen Duinkerke en Metz en Blue Line Logistics dat actief is in België en Parijs en sinds begin mei tot de Franse groep behoort. De naam Dubbelman blijft wel behouden.

Het familiebedrijf Dubbelman werd opgericht in 1980 en is gevestigd in Lage Zwaluwe bij Moerdijk, halfweg tussen Rotterdam en Antwerpen. Het heeft een vloot van 14 containerbinnenvaartschepen.

Sogestran

Sogestran, eveneens een familiale groep, heeft vestigingen in de belangrijkste Franse logistieke hubs en beschikt over agenturen in Antwerpen, Rotterdam, Bratislava en Frans-Guyana. “Als Sogestran zijn we ook actief in Antwerpen met een schip dat bitumen vervoert van de Total-raffinaderij naar Vlissingen en in de tankvaart”, zegt Ferenc Szilagyi van Sogestran.

De in Le Havre gevestigde groep bestaat sinds 1948 en heeft een eigen vloot van meer dan 200 binnen- en zeeschepen.

Zeebrugge

Sogestran heeft onlangs het estuaire schip ‘Euroports’, dat het samen met partners beheert, gepositioneerd in Zeebrugge. “Dit is een perfecte illustratie van de synergieën die we voor onze klanten kunnen ontwikkelen. Als Dubbelman kunnen we als eerste operator snelle en betrouwbare expresdiensten aanbieden van de Boven-Rijn naar de drie Benelux-zeehavens Antwerpen, Rotterdam en Zeebrugge”, zegt Petric Dubbelman, die de activiteiten van het bedrijf zal blijven leiden vanuit Nederland.

“Op die manier willen we ons onderscheiden van anderen en kunnen we ons ook beter positioneren voor de Rijntrafiek met frequente aanlopen op de Lauterbourg Rhine Terminal die Sogestran samen met Haeger & Schmidt uitbaat”, voegt Szilagyi eraan toe.

“Het imago van Dubbelman op de Boven-Rijn, zijn ligging halfweg tussen Rotterdam en Antwerpen en zijn operationele integratie  met alle containerterminals in de zeehavens biedt ons de opportuniteit om eerst te starten met bargeactiviteiten in de Benelux en in een tweede fase synergieën te ontwikkelen voor onze klanten en onze serviceportfolio uit te breiden”, besluit Pascal Girardet, CEO van Sogestran.

Koen Heinen