Volvo Trucks pakt spectaculair uit met vier nieuwe trucks (+ video’s)

Volvo vernieuwt vier nieuwe zware en middelzware trucks: de FH, FH16, FM en FMX. De focus ligt grotendeels op de chauffeursomgeving. De constructeur wil hiermee de vervoerders helpen om chauffeurs aan te trekken en te behouden.

Volvo kondigde de komst van de vier nieuwe trucks met het nodige spektakel aan. De constructeur stapelde de vier modellen op elkaar om een imposante toren van 15 meter hoog en 58 ton zwaar te bekomen. CEO Roger Alm mocht er in regen, wind en donder bovenop staan.

Productiviteit prio

Bij de FH – in België veruit Volvo’s meest verkochte truck – is vooral de cabine aangepakt om het voertuig voor de chauffeur nog aantrekkelijker te maken. “Een goede chauffeur kan een enorme bijdrage leveren aan de winstgevendheid van de vervoerder”, zegt Alm. “Over de hele wereld zien we een chronisch tekort aan bekwame chauffeurs. Met de introductie van deze nieuwe truck krijgen de productiviteit en het comfort van professionele chauffeurs prioriteit. Daarmee willen we klanten helpen de beste chauffeurs aan te trekken en te behouden.”

Dat uit zich vooral in de vernieuwde werkomgeving. Het dashboard heeft een volledig digitaal 12-inch instrumentenpaneel met hoge resolutie. Daarnaast beschikt de chauffeur (optioneel) over een 9-inch secundair scherm (foto 2). Dat biedt navigatiehulp, transportinformatie, camerabewaking (onder meer voor de dode hoek) en infotainment. Het wordt bediend met intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het aanraakscherm.

Veiligheidsfeatures

Aan de buitenzijde werden nieuwe koplampen en richtingaanwijzers meer naar de zijkant verplaatst om de aerodynamica te verbeteren. Nieuw is dat de FH kan worden uitgerust met een adaptatief grootlicht: geselecteerde segmenten van het led-grootlicht worden automatisch uitgeschakeld wanneer het voertuig tegenliggers of een ander voertuig van achteren nadert.

Andere veiligheidsfeatures zijn de Cruise Control bergaf, die een maximale snelheid instelt om een ongewenste versnelling op afdalingen te voorkomen, een verbeterde Adaptive Cruise Control (ACC), en het elektronisch remsysteem (EBS) in combinatie met waarschuwing bij aanrijding en noodremfunctie. Ook verkeersbordendetectie is nu aanwezig.

De FM (zware distributie) en FMX (bouw) hebben een nieuwe cabine met 1 m³ meer ruimte, grotere ramen, een verlaagde deurlijn en nieuwe spiegels. Veel van de instrumentendisplayfuncties van de FH en FH16 zijn in deze trucks overgenomen.

Vlaamse steun voor nieuw productieproces

Twee van de nieuwe vrachtwagens worden in Gent gebouwd: de FH en de FM. De vernieuwingen nopen Volvo aan tot een aanpassing van de productieprocessen. Daarom heeft Vlaams minister van Innovatie en Economie Hilde Crevits 680.000 euro steun toegekend om de medewerkers op te leiden. In totaal zullen de opleidingen 4,3 miljoen euro kosten.

“Zo'n driehonderd personen krijgen de training. Speciaal voor deze opleidingen worden truckcabines gemaakt. Er zullen ook 3D-trainingen worden gegeven. Dat is volledig nieuw voor de groep in Gent”, zegt Crevits.

Jaarlijks produceert Volvo Trucks 40.000 cabines en vrachtwagens in zijn Belgische fabriek.

Philippe Van Dooren