Roland Jost vrij onder voorwaarden

Eigenaar Roland Jost en secretaris-generaal Christophe R. van Jost Group hebben de gevangenis mogen verlaten. Zij mochten gisteren naar huis, maar staan onder elektronisch toezicht.

Afgelopen vrijdag bevestigde de raadkamer van Luik de voorlopige aanhouding van de vier bedrijfsleiders van Jost Group. Terwijl Roland Jost en secretaris-generaal Christophe R. in de cel moesten blijven, mochten de twee andere personen evenwel onder voorwaarden en met een elektronische enkelband naar huis. De onderzoeksrechter heeft gisteren beslist dat ook Jost en de secretaris-generaal onder voorwaarden worden vrijgelaten.

“Hierdoor kunnen ze op een zo sereen mogelijke manier hun verdediging voorbereiden op de beschuldigingen waar ze het onderwerp van uitmaken”, zegt het bedrijf in een mededeling. Daarin zegt het ook dat het “eens te meer de verschillende beschuldigingen weerlegt”. Ook stelt men volledig mee te werken met de bevoegde autoriteiten.

Tevreden

Eric Demonty, die eerder deze week werd benoemd als gedelegeerd bestuurder van Jost Group, zegt dat de hele organisatie "bijzonder tevreden" is over de beslissing van de onderzoeksrechter. "Dit is een ware opluchting voor ons allemaal”. Voorts zegt hij dat het bedrijf vertrouwen heeft in de afloop van het onderzoek. "We wensen aan Roland en de andere betrokken directieleden dat ze wat rust kunnen nemen na deze ongetwijfeld zeer beproevende ervaring”.

Demonty vermeldt ook dat Roland Jost zijn plaats als gedelegeerd bestuurder terug zal nemen “in functie van het verloop van het onderzoek”.

Philippe Van Dooren