Robert Van de Weg nieuwe CCO luchtvrachtgroep ECS

De op Brucargo gevestigde luchtvrachtgroep ECS heeft Robert van de Weg aangetrokken als nieuwe CCO. Hij zal instaan voor het herdefiniëren van de contouren van het bedrijf om nog beter te kunnen inspelen op de noden van de luchtvrachtmaatschappijen.

ECS Group is actief als general sales & service agent in de luchtvrachtsector en heeft een vestiging op Brucargo. Met Robert Van de Weg haalt het bedrijf een pak ervaring binnen die hij eerder opdeed bij onder meer KLM Cargo, Atlas Air, Cargolux en recent nog als vicepresident Sales & Marketing van de Volga Dnepr Group.

Nieuw businessmodel

Van de Weg moet bij ECS een nieuw businessmodel introduceren om aan de eisen van de luchtvrachtmaatschappijen te voldoen, gebaseerd en ondersteund door een innovatieve digitale strategie.

ECS wil afstappen van het traditionele GSA (General Sales Agent)-model. De salesteams worden getraind om deze transitie te realiseren. “Robert van de Weg is de ideale coach om onze teams naar nieuwe hoogtes te brengen”, zegt Adrien Thominet, CEO van ECS Group.

De groep telt 153 vestigingen in 50 landen en stelt 1.114 mensen tewerk. Dit jaar zal de groep in totaal zo’n 1,183 miljoen ton goederen vervoerd hebben, in opdracht van de luchtvrachtmaatschappijen die hij vertegenwoordigt.

Koen Heinen