Michel Andriessen aan de slag op Europees hoofdkwartier BDP

Michel Andriessen is bij de Amerikaanse groep BDP International in Antwerpen aan de slag gegaan als hoofd van de afdeling Regional and Global Account Management Europe. Hij komt over van DP World Logistics Europe.

BDP International is een transport- en logistieke groep actief in zee- en luchtvracht, douaneafhandeling, projectlogistiek, landtransport, warehousing en distributie. Het bedrijf, opgericht in 1966, is nog steeds in privéhanden. Het heeft zijn globaal hoofdkwartier in Philadelphia (Pennsylvania). In Europa is het hoofdkwartier in Antwerpen gevestigd. Het is rechtstreeks aanwezig in een tiental landen. Onlangs zijn Denemarken en Zweden erbij gekomen.

Andriessen is op het Europese hoofdkwartier verantwoordelijk voor het regionaal and globaal accountmanagement. Hij stuurt een team van zeven personen aan. “De complexiteit van de hele supplychain en de uitdagingen hierbinnen nemen toe. Dat vraagt om meer geavanceerde, op maat gemaakte logistieke managementoplossingen. Deze worden uitgewerkt op basis van analyse van vele transportgerelateerde data en processen. Het accountmanagementteam volgt deze op om de operationele kosten, transittijden, voorraden, en risico's voor multinationals te verlagen”, legt hij uit.

DP World

Andriessen werkte tot voor kort voor hij voor DP World. Daar is hij in 2015 gestart als general manager van de inlandterminal Antwerp East in Grobbendonk. Die terminal is gestart als een antenne van de haven van Antwerpen om de aan- en afvoer van containers efficiënter te maken, maar inmiddels is ze uitgegroeid tot een logistiek platform. In april vorig jaar werd hij gepromoveerd tot commercial manager Belgium van DP World Logistics Europe. Die divisie heeft als focus het verder ontwikkelen van het Europese netwerk van inlandterminals van DP World.

Procurement en expeditie

Voordien was hij verantwoordelijk voor procurement en transport in de EMEAI-zone (Europa, Midden-Oosten, Afrika, India) bij de chemische groep Lubrizol in Brussel. Zijn carrière startte hij in 1990 in de expeditiesector, waar hij operationele en commerciële functies bekleedde bij RTW, Ahlers, Panalpina, Expeditors en Dachser Air & Sea. Ook werkte hij twee jaar voor OOCL.

Volgens Andriessen zal zijn ervaring bij zowel expediteurs als bij verladers bij BDP International zeer nuttig zijn. “Hierdoor begrijp ik beter welke de uitdagingen en de noden van de klanten zijn. De markt van de supplychain evolueert immers steeds sneller en wordt steeds complexer”, zegt hij.

Philippe Van Dooren