Algemeen directeur Roel Vanmaele verlaat Ahlers Belgium

Roel Vanmaele, algemeen directeur bij Ahlers Belgium, gaat vanaf juni "een nieuwe uitdaging aan". Naar waar hij vertrekt voor welke functie kan hij nog niet zeggen. Philip Declat volgt hem op.

Vanmaele (48) is sinds eind 2014 algemeen directeur van Ahlers Belgium. Hij is er verantwoordelijk voor de activiteiten warehousing, forwarding en agency in West-Europa. Daarnaast is hij global director 'Chemicals & ASNIA'. Naar welk bedrijf hij overstapt mag hij nog niet zeggen. “Daar moeten ze nog intern communiceren. Zolang dat niet is gebeurd, mag ik niets verklappen”, zegt hij.

Iets meer dan drie jaar geleden kwam Vanmaele over van DHB Logistiek, een Beneluxdistributie- en logistiek netwerk. Daarvoor was hij commercieel directeur van Distrilog en management director van Wim Bosman Solutions en SystemPlus in België. Hij begon zijn carrière bij Van Gend & Loos en Coldstar.

Opvolger

Philip Declat (39) volgt Vanmaele op als algemeen directeur van het Antwerpse bedrijf, weliswaar ad interim. Hij is vandaag directeur Financiën en kwam midden 2017 bij Ahlers Belgium. Voordien was hij aan de slag bij XPO Logistics, Deloitte en Accenture, waar hij functies bekleedde in financieel management en business control.

Koers

Het vertrek van Vanmaele zal niet leiden tot een verandering in strategie, zegt Christian Leysen, de voorzitter van de groep. “Ahlers kiest voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening en zal deze koers ook in de komende jaren blijven aanhouden in het kader van het strategisch plan ‘Horizon 2025’. Dit plan gaat uit van een gecentraliseerde commerciële wereldwijde aansturing van activiteiten en businessunits”, klinkt het..

‘De recente initiatieven rond data-analyse en logistieke samenwerkingsmodellen vormen – samen met ‘handelsfaciliterende’ diensten en verdere specialisatie naar producten en industrieën – een essentieel onderdeel in onze missie”, voegt hij toe. "Wij danken Roel Vanmaele voor zijn bijdrage bij het uittekenen van nieuwe vormen van dienstverlening."

Philippe Van Dooren