Nieuw commercieel directeur aan hoofd van Agility in Europa

Agility heeft Mohammed Esa aangesteld als commercieel directeur (CCO) voor heel Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten, waaronder sales, marketing en product management.

Esa, die al sinds 2004 voor Agility werkt, heeft 23 jaar ervaring in de transport en de logistiek. Tot voor kort was hij CEO van de Koeweitse groep voor de VAE, Oman en Bahrein. Tevens was hij senior vice president Sales and Marketing voor Agility in het Midden-Oosten en Afrika. Voordien, van 2006 tot 2009, was hij vice president Sales and Marketing voor de region Asia Pacific.

Esa heeft een diploma MBA van de universiteit van Bradford in het VK.

Volgens Mike Bible, de CEO van Agility in Europa, speelde Esa een belangrijke rol bij de groei van de omzet en de winst van de groep in het Midden-Oosten en Afrika. “Zijn kennis van de opkomende landen en zijn ervaring in sales en marketing zullen grote troeven zijn in zijn nieuwe functie”, stelt hij.

Esa werkt nu vanuit Bazel in Zwitsreland, de hoofdzetel van Agility in Europa. Europa is na Azië het belangrijkste gebied qua omzet voor Agility, voor het Midden-Oosten, Amerika en Afrika.

Agility, met zetel in Koeweit, is nu de grootste logistieke diensverlener geworden in het Midden-Oosten en een belangrijke speler wereldwijd. Agility telt 20.000 werknemers en 500 kantoren in 100 landen.  De groep, oorspronkelijk PWC genaamd, kende een forse groei na zijn privatisering in1997. Dat gebeurde aanvankelijk met meerdere acquisties in alle werelddelen, zoals die van Geologistics, Trans-Link Group, WTS, Cronat Transport Holding (Zwisterland), e.a.