Megatanker van Euronav krijgt groener rood uitzicht (+ video)

De ‘TI Europe’ kreeg onlangs een droogdokbeurt in China. Euronav rustte de tanker uit met een aantal milieuvriendelijke uitrustingen en stak het schip in een nieuw jasje. Dat is rood, maar tegelijk ook groener.

De droogdokbeurt gebeurde bij Yiu Lian Dockyards in Shenzhen, vlakbij Hongkong. Het is een van de weinige droogdokken die groot genoeg zijn om een schip van die afmetingen te ontvangen.

“Er zijn er maar zes wereldwijd, twee in het Midden-Oosten, twee in China en twee in Europa”, zegt Bart Vanhengel, technical superintendent bij Euronav Ship Management. Hij trok naar China om de hele droogdokbeurt op te volgen. “Afhankelijk van waar het schip zich bevindt, kloppen we bij de ene of de andere werf aan.”

Surveys

De ultra large crude carrier (ULCC)  onderging bij Yiu Lian zijn verplichte vijfjaarlijkse inspecties (de special en de docking survey). Euronav onderwierp de nu vijftien jaar oude ‘TI Europe’ ook aan een ‘condition assessment programme’ (CAP), waarbij bijvoorbeeld de dikte van de staalplaten van romp en tanks gemeten wordt.

Daarnaast vonden verschillende technische ingrepen plaats. Het opwarmen van de brandstof gebeurt voortaan elektrisch en voor het omzetten van zeewater tot drinkwater schakelde Euronav over naar membraantechnologie. In beide gevallen beperkt de rederij zo het brandstofverbruik en dus de uitstoot van het schip.

Milieuvriendelijke coating

De hele romp kreeg bovendien een nieuwe verflaag. Een spreekwoordelijk 'topje' bleef wit, het 'rokje' onder de waterlijn verandert van grijs naar rood. “Dat was de originele kleur toen het schip in 2002 bij Daewoo in Zuid-.Korea van stapel liep”, stipt Vanhengel aan.

Er kwam geen gewone verf aan te pas. “Wij hebben gekozen voor een coating met silicone. Die is zo glad dat zeewieer en zeedieren zich moeilijk aan de romp kunnen vastmaken. Het gaat om een serieuze investering voor zo’n groot schip, maar het vertaalt zich ook daar in een lager energieverbruik en dus minder emissies”, onderstreept de toezichter. "De nieuwe coating is bovendien milieuvriendelijker.”

De ‘TI Europe’ bleef voor al die ingrepen en inspecties twee weken lang op de werf. Tien dagen daarvan spendeerde de tanker in het droogdok. De hoogtepunten van dat verblijf zijn in het filmpje onderaan te zien.

Supertanker

De ‘TI Europe’ hoort thuis in het lijstje van de allergrootste schepen ter wereld qua draagvermogen. De tanker kan zo maar eventjes 441.561 ton vervoeren. Euronav heeft drie van de vier zusterschepen van dat type in eigendom. De twee andere, de ‘TI Asia’ en ‘TI Africa’ doen dienst als FSO’s (Floating Storage and Offloading).

Hun andere afmetingen mogen ook gezien worden. Met hun lengte van 380 meter zijn de eenheden van de TI-klasse weliswaar iets minder lang dan de grootste containerschepen die nu in de vaart zijn, maar hun breedte van 68,5 meter en diepgang van 24,5 meter overtreffen die van de reuzen uit de lijnvaart.

Jean-Louis Vandevoorde