Maersk/Hamburg Süd: “Te vroeg om impact in Antwerpen in te schatten”

Welke gevolgen de overname van Hamburg Süd door Maersk Line zal hebben voor de twee eigen agenturen van die rederijen in Antwerpen, is nog onduidelijk. Daarvoor is het minstens wachten tot het tweede kwart van volgend jaar, herhaalt Maersk.

Gisteren raakte bekend dat Maersk de scheepvaartdivisie van de Oetkergroep zal inlijven. Het hele proces zal wel nog een ruime poos in beslag nemen. Pas tegen eind volgend jaar zou de operatie volledig afgerond zijn, als de overname ook groen licht krijgt van alle betrokken concurrentiewaakhonden.

Beide operatoren beschikken over een eigen agentuur in Antwerpen. Wat de impact van de overname daar kan zijn, is nog niet geweten. “Het is nog veel te vroeg om dat in te schatten”, klinkt het aan de kant van Hamburg Süd.

Eigen organisatie

In de mededeling die Maersk gisteren deed, stond te lezen dat de merknaam Hamburg Süd behouden zal blijven en verder ondersteund wordt door een aparte commerciële organisatie met eigen lokale kantoren. Maar net als bij andere overnames en fusies in de sector is het wellicht onontkoombaar dat Maersk een integratie van bepaalde diensten zal nastreven.

Hamburg Süd Belgium telt naar verluidt 40 tot 50 werknemers. Hoeveel daarvan in de sales- en marketingafdeling actief zijn, wou men niet kwijt.

Bij Maersk Line hield men zich bij de boodschap die gisteren verspreid werd. Daarin stond dat verdere details over de overname ten vroegste in het tweede kwartaal van volgend jaar bekendgemaakt zullen worden.

Jean-Louis Vandevoorde