Eerste lading Tesla’s onderweg naar Zeebrugge

Vanuit San Francisco zijn met de ‘Glovis Captain’ de eerste Tesla’s naar Zeebrugge vertrokken, waar ze begin februari verwacht worden. Bij International Car Operators draait het aanwerven van meer dan honderd nieuwe medewerkers op volle toeren.

Een lokale bron in San Francisco spotte op vrijdag 11 januari aan havenpier 80 enkele duizenden Tesla’s model 3 die werden ingeladen op de ‘Glovis Captain’. Dat is de eerste lading van het contract voor transport van de fameuze elektrische wagens naar Zeebrugge. De autocarrier is op zaterdag 12 januari vertrokken en zou zondag of maandag doorheen het Panamakanaal moeten varen. Begin februari wordt het schip in Zeebrugge verwacht.

Hoewel International Car Operators (ICO) de merknaam niet mag noemen door een discretieovereenkomst, zindert het woord Tesla door heel Zeebrugge. Om de elektrische wagens te kunnen behandelen – het aantal kan oplopen tot drieduizend per week – loopt bij ICO een aanwerving van honderd nieuwe medewerkers. Zij zullen onder meer de mechaniek en carrosserie inspecteren en afwerken met accessoires.

Roel Jacobus