WDP koopt mega logistieksite voor DHL Supply Chain in Bornem

Logistiek vastgoedgroep WDP heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van een bestaande site van 72.000 m² in Bornem, die zal uitgebreid worden tot 100.000 m². Huurder van de zogenaamde 'FMCG-campus' is DHL Supply Chain.

WDP neemt de site over van vastgoedontwikkelaar MG Real Estate (De Paepe Group). De acquisitie heeft een investeringswaarde van 58 miljoen euro en zal gebeuren door overname van 100% van de aandelen van het bedrijf MLB NV.

De site bestaat uit 72.000 m² bestaande gebouwen, 18.000 m² in aanbouw (oplevering voorzien in het vierde kwartaal van 2015) en een derde fase van 13.000 m² die zal gerealiseerd worden in functie van verhuring aan DHL Supply Chain.

Bundelen

De logistieke dienstverlener wil via deze locatie zijn logistieke stromen bundelen, onder meer door ‘Carpooling for cargo’ in te richten, om zo optimaal te kunnen beantwoorden aan de noden van de klanten in de consumer- en retailsector.

Het terrein waarop de site zich bevindt, is een concessie van Waterwegen en Zeekanaal en is gelegen vlakbij de containerterminal TCT in Willebroek.

De gebouwen voldoen aan de nieuwe internationale groene kwaliteitsnormen die door DHL Supply Chain worden opgelegd. Zo kan de huurder onder meer beschikken over groene energie. Op het dak van de site bevindt zich een fotovoltaïsche installatie die groene stroom produceert, waarmee de huurder een aanzienlijke besparing realiseert.

DHL is reeds geruime tijd een partner van WDP op verschillende locaties in België en Nederland. Voor de vastgoedgroep genereert de site een jaarlijkse huuropbrengst van ongeveer 4,3 miljoen euro.

De verkoopovereenkomst is onderhevig aan een due dilligence en een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, waardoor die definitief zal afgerond kunnen worden rond eind maart 2015.