Healthcare-logistieker Movianto voortaan onder Franse groep

De Franse groep EHDH, die zelf gespecialiseerd is in transport- en logistiekdiensten voor de farma-industrie, neemt healthcare-logistieker Movianto over. Movianto is actief in elf Europese landen en heeft een distributiecentrum in Erembodegem.

De Franse overnemer levert oplossingen op maat voor de farma- en healthcare-industrie op het vlak van onder meer logistiek, transport en IT. Het familiale bedrijf werd opgericht in 1951 en is voornamelijk actief in Frankrijk en de Benelux. Met de overname van Movianto wordt EHDH naar eigen zeggen Europees marktleider in transport en logistiek voor de farmasector. “De geografische dekking, de reputatie en de middelen van Movianto moeten toelaten om de eerste onestopshop voor logistieke oplossingen voor de sector te zijn”, zegt Stéphane Baudry, CEO van EHDH.

De Franse groep is actief onder drie complementaire labels: CSP voor logistieke oplossingen, Eurotranspharma voor transport en Ciblex voor b2b-expresvervoer.

Movianto

EHDH wil de overname in de eerste helft van dit jaar afronden. Movianto is een onderdeel van het op de beurs van New York genoteerde Owen & Minor, dat zich op zijn kernactiviteiten wil toespitsen.

Movianto is de laatste jaren sterk gegroeid. Het bedrijf telt meer dan 2.500 medewerkers en een netwerk van 20 eigen distributiecentra in 11 Europese landen. In België heeft de groep een distributiecentrum van 30.000 m² in Erembodegem (foto) bij Aalst en een vloot van meer dan 100 temperatuurgecontroleerde bestel- en vrachtwagens.

Koen Heinen