Filip De Clercq en Dirk Leemans (Colruyt) in raad van bestuur VIL

Filip De Clercq (Gilbert De Clercq) en Dirk Leemans (Colruyt Group) zijn gisteren verkozen als nieuwe leden van de raad van bestuur van VIL. Twee mandaten waren vrijgekomen: een voor een logistieker en een voor een verlader.

De raad van bestuur van de innovatiecluster voor de logistiek bestaat uit vijf logistiekers, vijf verladers en drie strategische partners (VITO, Imec en VLIR). Na de overname van Hospital Logistics door H.Essers was het mandaat van Eric Dewaet vrijgekomen. Bij de verladers vertrok Geert Bens van Umicore omdat hij meestal in het buitenland werkt.

“Met deze twee nieuwe bestuurders heeft VIL nu ook een logistieke dienstverlener in Oost-Vlaanderen - tevens voorzitter van de Regioraad Waasland van Voka - en een vooraanstaande retailer aan boord”, zegt VIL-voorzitter Danny Van Himste (in het midden op de coronaproof foto)

Filip De Clercq

Filip De Clercq (rechts) is gedelegeerd bestuurder bij Gilbert De Clercq. Dit familiebedrijf is over de jaren heen uitgegroeid van een traditionele transportleverancier tot een volwaardige ‘integrated logistics innovator’. “Vanuit de ruime ervaring van ons bedrijf in de sector, wil ik graag bijdragen aan het welslagen van innovatieve projecten van VIL. Als deelnemer van verschillende projecten hebben we altijd positieve ervaringen opgedaan. Ik sta 100% achter de professionele werking van VIL”, aldus eigenaar-ondernemer De Clercq.

Dirk Leemans

Dirk Leemans (links) is head Center of Excellence Supply Chain bij Colruyt Group. Colruyt Group is over drie generaties uitgegroeid tot een retailgroep met een diverse portefeuille food- en non-foodformules in België, Frankrijk en Luxemburg. Het bedrijf is al jaren actief bij VIL. “Bij Colruyt zijn we ervan overtuigd dat innoveren absoluut noodzakelijk is om de supplychain efficiënt te blijven inrichten. VIL is een zeer interessante partner om een kijk op de toekomst te behouden”, stelt hij.

Philippe Van Dooren