Brussels Airport is opnieuw ‘Cargo Airport of the Year'

Na Johannesburg 2017 werd Brussels Airport in Mumbai opnieuw verkozen tot ‘International Cargo Airport of the Year’. De drie belangrijkste reden voor de award zijn de aanpak van farmaceutische middelen, digitalisering en de cargo community.

Brussels Airport kreeg de onderscheiding op de Air Cargo India 2018-conferentie van STAT Trade Times. “Het is misschien geen award met dezelfde internationale uitstraling als de prijzen van de drie grootste gespecialiseerde media, maar voor ons wel een heel belangrijke”, reageert Steven Polmans vanuit Mumbai.

Tweede op rij

“India is een belangrijke markt, zeker voor het transport van farmaceutische middelen. De luchthaven van Mumbai is ook een van de leden van Pharma.aero, dus strategisch van groot belang voor ons dat we hier deze onderscheiding krijgen.”

STAT Trade Times staat vooral sterk in Azië en Afrika. De jaarlijkse Air Cargo-conferentie wordt afwisselend in India en Afrika georganiseerd, twee belangrijke markten voor Brussels Airport. “Historisch gezien is Afrika belangrijk voor Brussels Airport. Dat we daar vorig jaar wonnen, was al een zeer mooie bekroning van ons werk in die markt. Maar ook India wint globaal gezien steeds meer aan belang. De connectie van Brussels Airlines met Mumbai sinds 2017 toont dat ook aan. Dat we hier deze media-aandacht krijgen, versterkt onze positie”, klinkt het.

Leden stemmen

De award werd uitgereikt op basis van een stemming bij de leden van STAT Trade Times. “Daardoor is er geen juryverslag dat aangeeft waarom wij winnen, maar er zijn wel drie zaken die sterk naar voor kwamen. Ten eerste onze aanpak van farmaceutische goederen en zendingen, waar we nu al enkele jaren sterk op inzetten. Ten tweede het digitaliseringsverhaal, waar we met BRUcloud toch ook een voortrekkersrol spelen op wereldvlak. Ten derde is er de goede cargocommunity met Air Cargo Belgium. De prijs is een extra stimulans om verder te gaan op het ingeslagen pad.”

Kasper Demol