Flowscast: havenkapitein Niels Vanlaer bewaakt goede orde in de haven

Video, Mensen
Koen Dejaeger
Niels Vanlaer en Philippe Van Dijck
Havenkapitein Port of Antwerp-Bruges, Niels Vanlaer en Flows redacteur Philippe Van Dijck © Bart Meyvis

Op woensdagmiddag is er telkens een nieuwe ‘Flowscast’. Vandaag gaat Philippe Van Dijck in gesprek met havenkapitein van Port of Antwerp-Bruges Niels Vanlaer. Hij is verantwoordelijk voor de goede orde in de haven en licht toe wat daar allemaal bij komt kijken.

Elke week ontvangen onze redacteurs Julie Desmet of Philippe Van Dijck een boeiende gast uit de haven- en transportsector. Vandaag stellen we u de ‘Flowscast’ met Niels Vanlaer voor. Vanlaer werkte lange tijd bij Exmar, waarna hij begin dit jaar overstapte naar Port of Antwerp-Bruges.

Veel mensen kennen een kapitein, maar weinig mensen een havenkapitein. Wat is het verschil? “Eigenlijk is het hetzelfde”, zegt Niels Vanlaer. “Als havenkapitein ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid van het schip, met dat verschil dat het schip in dit geval de gehele haven is. Mijn leidraad is de havenpolitieverordening en die moet ik doen naleven: de rust en orde bewaren, veiligheid van het laden en lossen waarborgen, het milieu vrijwaren, enzovoort.”

U hoort het hele verhaal van havenkapitein van Port of Antwerp-Bruges Niels Vanlaer in onze gloednieuwe podcast, die te beluisteren is via Spotify. Elke podcast is opgenomen met video, en speciaal voor onze abonnees voegen we die hier ook toe.

Heeft u eerdere afleveringen gemist? Geen probleem, u vindt hier alle podcasts op één plek. Zoals altijd zijn we op zoek naar leuke verhalen. Als u zelf voorstellen heeft, mag u ze sturen naar redactie@flows.be.

Flowscast: havenkapitein Niels Vanlaer bewaakt goede orde in de haven – Flows

Flowscast: havenkapitein Niels Vanlaer bewaakt goede orde in de haven

Video, Mensen
Koen Dejaeger
Niels Vanlaer en Philippe Van Dijck
Havenkapitein Port of Antwerp-Bruges, Niels Vanlaer en Flows redacteur Philippe Van Dijck © Bart Meyvis

Op woensdagmiddag is er telkens een nieuwe ‘Flowscast’. Vandaag gaat Philippe Van Dijck in gesprek met havenkapitein van Port of Antwerp-Bruges Niels Vanlaer. Hij is verantwoordelijk voor de goede orde in de haven en licht toe wat daar allemaal bij komt kijken.

Elke week ontvangen onze redacteurs Julie Desmet of Philippe Van Dijck een boeiende gast uit de haven- en transportsector. Vandaag stellen we u de ‘Flowscast’ met Niels Vanlaer voor. Vanlaer werkte lange tijd bij Exmar, waarna hij begin dit jaar overstapte naar Port of Antwerp-Bruges.

Veel mensen kennen een kapitein, maar weinig mensen een havenkapitein. Wat is het verschil? “Eigenlijk is het hetzelfde”, zegt Niels Vanlaer. “Als havenkapitein ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid van het schip, met dat verschil dat het schip in dit geval de gehele haven is. Mijn leidraad is de havenpolitieverordening en die moet ik doen naleven: de rust en orde bewaren, veiligheid van het laden en lossen waarborgen, het milieu vrijwaren, enzovoort.”

U hoort het hele verhaal van havenkapitein van Port of Antwerp-Bruges Niels Vanlaer in onze gloednieuwe podcast, die te beluisteren is via Spotify. Elke podcast is opgenomen met video, en speciaal voor onze abonnees voegen we die hier ook toe.

Heeft u eerdere afleveringen gemist? Geen probleem, u vindt hier alle podcasts op één plek. Zoals altijd zijn we op zoek naar leuke verhalen. Als u zelf voorstellen heeft, mag u ze sturen naar redactie@flows.be.