Diego Van Leuven leidt nieuw distributiecentrum PostNL in Evergem

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Diego Van Leuven
Diego Van Leuven © PostNL

In Evergem bij Gent opent PostNL begin oktober zijn tweede Belgische sorteer- en distributiecentrum met een hoogtechnologische sorteermachine. Gepokt en gemazeld in de logistieke sector leidt Diego Van Leuven het centrum als depot-verantwoordelijke.

Afgestudeerd als licentiaat in de rechten ging Van Leuven destijds aan de slag als jobstudent bij DHL op de luchthaven van Zaventem. Hij zou de logistieke sector nooit meer vaarwel zeggen tijdens zijn professionele carrière. “De logistiek is constant in beweging en bovendien werk je steeds met mensen. Beide aspecten hebben me altijd heel erg aangesproken”, vertelt hij.

Na zijn eerste job bij DHL ging Van Leuven later ook nog aan de slag bij DSV en nadien ook als supervisor materiaalbehandeling bij Volvo Cars. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar PostNL waar hij het depot in Desteldonk ging leiden. “Na 15 jaar in de automotive was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De bedrijfsaanpak van PostNL sprak me enorm aan.”

Automatisering

De activiteiten van Desteldonk verhuizen momenteel naar het nieuwe sorteer- en distributiecentrum in Evergem dat na Willebroek het tweede depot van PostNL wordt met een hoogtechnologische sorteermachine. In het sorteercentrum zullen er elke dag meer dan 150 camionettes geladen worden. Er werken tot 60 medewerkers van PostNL en de sorteermachine kan tot 9.000 pakjes per uur sorteren.

“Ons volledige team dat aan de slag was in Desteldonk verhuist mee naar het nieuwe depot in Evergem. Ondanks de automatisering in de logistiek blijven menselijke tussenkomsten nodig om de hoogste kwaliteit te garanderen”, stelt Van Leuven.

Vluchtelingen

In Evergem geeft Van Leuven leiding aan een team met medewerkers met een heel diverse achtergrond. “Ook een aantal vluchtelingen die verblijven in het opvangcentrum in Sint-Niklaas zijn bij ons aan de slag. Die verschillende achtergronden maken het werk net boeiend”, aldus de depot-verantwoordelijke, die als leidinggevende enkele basisregels in acht neemt. “Ten eerste tracht ik met iedereen om te gaan op een gelijke basis. Daarnaast draag ik duidelijkheid hoog in het vaandel en tot slot moet je mensen waardering en respect betonen.”

Diego Van Leuven leidt nieuw distributiecentrum PostNL in Evergem – Flows

Diego Van Leuven leidt nieuw distributiecentrum PostNL in Evergem

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Diego Van Leuven
Diego Van Leuven © PostNL

In Evergem bij Gent opent PostNL begin oktober zijn tweede Belgische sorteer- en distributiecentrum met een hoogtechnologische sorteermachine. Gepokt en gemazeld in de logistieke sector leidt Diego Van Leuven het centrum als depot-verantwoordelijke.

Afgestudeerd als licentiaat in de rechten ging Van Leuven destijds aan de slag als jobstudent bij DHL op de luchthaven van Zaventem. Hij zou de logistieke sector nooit meer vaarwel zeggen tijdens zijn professionele carrière. “De logistiek is constant in beweging en bovendien werk je steeds met mensen. Beide aspecten hebben me altijd heel erg aangesproken”, vertelt hij.

Na zijn eerste job bij DHL ging Van Leuven later ook nog aan de slag bij DSV en nadien ook als supervisor materiaalbehandeling bij Volvo Cars. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar PostNL waar hij het depot in Desteldonk ging leiden. “Na 15 jaar in de automotive was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De bedrijfsaanpak van PostNL sprak me enorm aan.”

Automatisering

De activiteiten van Desteldonk verhuizen momenteel naar het nieuwe sorteer- en distributiecentrum in Evergem dat na Willebroek het tweede depot van PostNL wordt met een hoogtechnologische sorteermachine. In het sorteercentrum zullen er elke dag meer dan 150 camionettes geladen worden. Er werken tot 60 medewerkers van PostNL en de sorteermachine kan tot 9.000 pakjes per uur sorteren.

“Ons volledige team dat aan de slag was in Desteldonk verhuist mee naar het nieuwe depot in Evergem. Ondanks de automatisering in de logistiek blijven menselijke tussenkomsten nodig om de hoogste kwaliteit te garanderen”, stelt Van Leuven.

Vluchtelingen

In Evergem geeft Van Leuven leiding aan een team met medewerkers met een heel diverse achtergrond. “Ook een aantal vluchtelingen die verblijven in het opvangcentrum in Sint-Niklaas zijn bij ons aan de slag. Die verschillende achtergronden maken het werk net boeiend”, aldus de depot-verantwoordelijke, die als leidinggevende enkele basisregels in acht neemt. “Ten eerste tracht ik met iedereen om te gaan op een gelijke basis. Daarnaast draag ik duidelijkheid hoog in het vaandel en tot slot moet je mensen waardering en respect betonen.”