Daarom koos Phatsimo Ditlhong voor een opleiding logistiek (KdG)

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Phatsimo Ditlhong
Phatsimo Ditlhong © Phatsimo Ditlhong

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, vroegen we aan acht personen waarom ze aan een opleiding of een carrière in de logistiek waren begonnen. We laten hier Phatsimo Ditlhong aan het woord.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Phatsimo Ditlhong, student bachelor International Business Management aan Karel de Grote Hogeschool (KdG), licht haar keuzes toe.

Waarom heb je voor een opleiding in de logistiek gekozen?

“Ik wilde eerst rechten studeren, maar dat was niet de beste keuze voor mij. Ik ben gaan kijken naar wie ik ben en wat ik écht wil doen. Ik ben zelf heel georganiseerd en gestructureerd en ik hou ervan om te plannen. Na enkele carrièretests ben ik er achter gekomen dat supplychainmanagement wel iets voor mij zou kunnen zijn. Dat heb ik dan een kans gegeven.”

Welke zijn de troeven?

Het grote voordeel van logistiek is dat elke industrie – waar ook ter wereld – een logistieke afdeling heeft. Elk bedrijf heeft wel een of andere supplychainmanager nodig, zelfs dienstverlenende bedrijven. Dus die flexibiliteit sprak me heel erg aan. Daarnaast is het ook mijn wens om veel te reizen en ook dat is wat een job in de logistiek te bieden heeft.”

Wat zijn de uitdagingen?

“Er is momenteel nog niet veel bekend over de mogelijkheden van logistiek voor je carrière. Als je rechten studeert, weet je wat er op je pad komt, bij logistiek is dat (nog) niet het geval. Vandaag gebeurt er nog veel onderzoek naar welke de mogelijkheden zijn en welke kennis studenten logistiek daarvoor nodig hebben. Ook vandaag zoeken we samen met onze docenten nog uit welke kennis we nodig hebben om onze job het best te kunnen doen.”

Wat wil je bereiken?

“Voor logistiek en supplychain wil ik de meest veelzijdige persoon worden als mogelijk. Momenteel ligt mijn focus op transportmanagement, ik volgde onlangs deze cursus en het was echt iets voor mij. Natuurlijk biedt de richting ‘logistiek en supply chain’ erg veel mogelijkheden, dus als ik toch wil veranderen dan heb ik binnen die richting ook de ruimte om dat te doen.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Probeer de carrière na te streven die je als persoon aanvult en vervult. Neem je tijd om te kiezen, want je weet niet na één nachtje slapen al wat je wil doen. Dingen kunnen veranderen en je gevoelens kunnen veranderen, maar het is belangrijk om trouw te blijven aan jezelf.”

Daarom koos Phatsimo Ditlhong voor een opleiding logistiek (KdG) – Flows

Daarom koos Phatsimo Ditlhong voor een opleiding logistiek (KdG)

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Phatsimo Ditlhong
Phatsimo Ditlhong © Phatsimo Ditlhong

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, vroegen we aan acht personen waarom ze aan een opleiding of een carrière in de logistiek waren begonnen. We laten hier Phatsimo Ditlhong aan het woord.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Phatsimo Ditlhong, student bachelor International Business Management aan Karel de Grote Hogeschool (KdG), licht haar keuzes toe.

Waarom heb je voor een opleiding in de logistiek gekozen?

“Ik wilde eerst rechten studeren, maar dat was niet de beste keuze voor mij. Ik ben gaan kijken naar wie ik ben en wat ik écht wil doen. Ik ben zelf heel georganiseerd en gestructureerd en ik hou ervan om te plannen. Na enkele carrièretests ben ik er achter gekomen dat supplychainmanagement wel iets voor mij zou kunnen zijn. Dat heb ik dan een kans gegeven.”

Welke zijn de troeven?

Het grote voordeel van logistiek is dat elke industrie – waar ook ter wereld – een logistieke afdeling heeft. Elk bedrijf heeft wel een of andere supplychainmanager nodig, zelfs dienstverlenende bedrijven. Dus die flexibiliteit sprak me heel erg aan. Daarnaast is het ook mijn wens om veel te reizen en ook dat is wat een job in de logistiek te bieden heeft.”

Wat zijn de uitdagingen?

“Er is momenteel nog niet veel bekend over de mogelijkheden van logistiek voor je carrière. Als je rechten studeert, weet je wat er op je pad komt, bij logistiek is dat (nog) niet het geval. Vandaag gebeurt er nog veel onderzoek naar welke de mogelijkheden zijn en welke kennis studenten logistiek daarvoor nodig hebben. Ook vandaag zoeken we samen met onze docenten nog uit welke kennis we nodig hebben om onze job het best te kunnen doen.”

Wat wil je bereiken?

“Voor logistiek en supplychain wil ik de meest veelzijdige persoon worden als mogelijk. Momenteel ligt mijn focus op transportmanagement, ik volgde onlangs deze cursus en het was echt iets voor mij. Natuurlijk biedt de richting ‘logistiek en supply chain’ erg veel mogelijkheden, dus als ik toch wil veranderen dan heb ik binnen die richting ook de ruimte om dat te doen.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Probeer de carrière na te streven die je als persoon aanvult en vervult. Neem je tijd om te kiezen, want je weet niet na één nachtje slapen al wat je wil doen. Dingen kunnen veranderen en je gevoelens kunnen veranderen, maar het is belangrijk om trouw te blijven aan jezelf.”