(Nieuwjaarsreeks) Catrien Scheers (Fast Lines Groep)

Interview, Mensen
Te gast
Catrien Scheers leidt het familiebedrijf Fast Lines Belgium.
Catrien Scheers leidt het familiebedrijf Fast Lines Belgium. © Jasper Jacobs -

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Vandaag geven we het woord aan Catrien Scheers, gedelegeerd bestuurder bij de Fast Lines Groep.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Op 24 februari 2022 schreef de Europese Raad in zijn conclusies: “In de 21e eeuw is er geen plaats voor het gebruik van geweld en dwang om grenzen te wijzigen. Spanningen en conflicten moeten uitsluitend via dialoog en diplomatie worden opgelost.”

Ik ben blij te leven in de Europese Unie die zo een maatschappij nastreeft! Helaas zijn er vandaag een recordaantal mensen op de vlucht voor oorlog en conflict.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Het outdoorbedrijf Patagonia. Hun missie luidt: maak het beste product, veroorzaak geen onnodige schade en gebruik je bedrijf om te inspireren en oplossingen tegen de milieucrisis te implementeren. Dat is wat oprichter Yves Chouinard doet. Hij zette een structuur op waarbij alle dividenden naar natuurherstel gaan.

Een belangrijke stap want alleen samen vinden we een antwoord op de grootste vraag van nu: hoe kunnen we met acht miljard mensen harmonieus en duurzaam samenleven met respect voor de aarde?

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Het zijn onbeleefde tijden. Doorgeschoten extreme onbeleefdheid en verbaal agressief gedrag worden verkocht als mondigheid.

We verwarren assertiviteit met agressiviteit en hoeven ons schijnbaar niet te schamen over krasse uitspraken als ‘het enige recht van de vrouw is het aanrecht’. Als uitspraken als deze almaar herhaald worden en aandacht krijgen in de media, lijken ze al snel normaal.

Laten we daarom ‘voor’denken en vervolgens respectvol onze mening uiten zonder over de grens van de ander heen te gaan en opnieuw meer naar elkaar te luisteren.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

Man van 2022 is Anthony Durot die bekroond werd met de Flows Lifetime Achievement Award. Naast boegbeeld van het vierde generatie familiebedrijf Boeckmans is Anthony het voorbeeld van iemand die altijd respectvol communiceert. Het was een eer met hem te zetelen in de raad van bestuur van het ASV. Liselot Paeleman – Flows Rookie of the Year 2022 – boft met een mentor als Anthony Durot.

Vrouw van 2022 is Ilse Van Vlierberghe, bevlogen lector Supply Chain Management en stagecoördinator aan Karel de Grote Hogeschool. Ilse geeft haar studenten naast kennis ook passie en daarom werkt Fast Lines Belgium graag samen met stagiairs van KdG. Ze wil ook toekomstige studenten warm maken voor een logistieke opleiding met een magazine rond opleidingen en carrières in de maritieme-logistieke sector.

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen?

Op korte termijn: Ik beloofde Ilse Van Vlierberghe mijn schouders te zetten onder het realiseren van het magazine rond opleidingen en carrières in de maritieme-logistieke sector.

Op langere termijn: De zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn de blauwdruk van de Verenigde Naties om tegen 2030 een betere wereld te creëren. Ik droom van één universeel SDG-label dat de levenscyclus van onze producten volledig transparant maakt van ‘wieg tot graf’. Pas wanneer er ketentransparantie is, krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag waar onze spullen echt vandaan komen en hoe deze tot bij ons raken. Alleen dan kunnen we allemaal echt geïnformeerde duurzame keuzes maken.

Ik wens alle lezers een gezond, beleefd, inclusief en duurzaam 2023!

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Portilog.

(Nieuwjaarsreeks) Catrien Scheers (Fast Lines Groep) – Flows

(Nieuwjaarsreeks) Catrien Scheers (Fast Lines Groep)

Interview, Mensen
Te gast
Catrien Scheers leidt het familiebedrijf Fast Lines Belgium.
Catrien Scheers leidt het familiebedrijf Fast Lines Belgium. © Jasper Jacobs -

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Vandaag geven we het woord aan Catrien Scheers, gedelegeerd bestuurder bij de Fast Lines Groep.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Op 24 februari 2022 schreef de Europese Raad in zijn conclusies: “In de 21e eeuw is er geen plaats voor het gebruik van geweld en dwang om grenzen te wijzigen. Spanningen en conflicten moeten uitsluitend via dialoog en diplomatie worden opgelost.”

Ik ben blij te leven in de Europese Unie die zo een maatschappij nastreeft! Helaas zijn er vandaag een recordaantal mensen op de vlucht voor oorlog en conflict.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Het outdoorbedrijf Patagonia. Hun missie luidt: maak het beste product, veroorzaak geen onnodige schade en gebruik je bedrijf om te inspireren en oplossingen tegen de milieucrisis te implementeren. Dat is wat oprichter Yves Chouinard doet. Hij zette een structuur op waarbij alle dividenden naar natuurherstel gaan.

Een belangrijke stap want alleen samen vinden we een antwoord op de grootste vraag van nu: hoe kunnen we met acht miljard mensen harmonieus en duurzaam samenleven met respect voor de aarde?

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Het zijn onbeleefde tijden. Doorgeschoten extreme onbeleefdheid en verbaal agressief gedrag worden verkocht als mondigheid.

We verwarren assertiviteit met agressiviteit en hoeven ons schijnbaar niet te schamen over krasse uitspraken als ‘het enige recht van de vrouw is het aanrecht’. Als uitspraken als deze almaar herhaald worden en aandacht krijgen in de media, lijken ze al snel normaal.

Laten we daarom ‘voor’denken en vervolgens respectvol onze mening uiten zonder over de grens van de ander heen te gaan en opnieuw meer naar elkaar te luisteren.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

Man van 2022 is Anthony Durot die bekroond werd met de Flows Lifetime Achievement Award. Naast boegbeeld van het vierde generatie familiebedrijf Boeckmans is Anthony het voorbeeld van iemand die altijd respectvol communiceert. Het was een eer met hem te zetelen in de raad van bestuur van het ASV. Liselot Paeleman – Flows Rookie of the Year 2022 – boft met een mentor als Anthony Durot.

Vrouw van 2022 is Ilse Van Vlierberghe, bevlogen lector Supply Chain Management en stagecoördinator aan Karel de Grote Hogeschool. Ilse geeft haar studenten naast kennis ook passie en daarom werkt Fast Lines Belgium graag samen met stagiairs van KdG. Ze wil ook toekomstige studenten warm maken voor een logistieke opleiding met een magazine rond opleidingen en carrières in de maritieme-logistieke sector.

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen?

Op korte termijn: Ik beloofde Ilse Van Vlierberghe mijn schouders te zetten onder het realiseren van het magazine rond opleidingen en carrières in de maritieme-logistieke sector.

Op langere termijn: De zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn de blauwdruk van de Verenigde Naties om tegen 2030 een betere wereld te creëren. Ik droom van één universeel SDG-label dat de levenscyclus van onze producten volledig transparant maakt van ‘wieg tot graf’. Pas wanneer er ketentransparantie is, krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag waar onze spullen echt vandaan komen en hoe deze tot bij ons raken. Alleen dan kunnen we allemaal echt geïnformeerde duurzame keuzes maken.

Ik wens alle lezers een gezond, beleefd, inclusief en duurzaam 2023!

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Portilog.